Pär Ljungner och Kristoffer Rosén. Foto: DMG MORI.

Mar 13, 2019

ZIWA Mekanisk Tillverkning utökar maskinparken


Maskinen ska användas till kortserieproduktion av detaljer med höga krav på ytfinhet.

ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i ytterligare en svarv från DMG MORI. Svarven CLX 450 V4 anlände strax efter årsskiftet och är en extremt kraftig och stabil 2-axlig svarv med roterande verktyg och Y-axel. Maskinen är en utökning av maskinparken och ska användas till kortserieproduktion där detaljerna har höga krav på ytfinhet. Med den här investeringen blir de väldigt flexibla och det bekanta styrsystemet Siemens SLIMline Operate 4,7 underlättar en snabb programmering av nya program till maskinen.

ZIWA Mekanisk Tillverkning AB är ett teknikföretag som grundades 1987. Bolaget har idag ca 40 anställda med stort kunnande och lång erfarenhet inom skärande bearbetning. Deras styrka ligger i fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer i aluminium, rostfritt och syrafast. Kunderna finns inom förpackningsindustrin, mekanik och livsmedelsindustrin.

ZIWA har en bred maskinpark vilket gör att även medelstora volymer passar alldeles utmärkt. Innovativ mekanisk tillverkning med kunden i focus är ZIWA´s kännetecken.
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129