Pär Ljungner och Kristoffer Rosén. Foto: DMG MORI.

Mar 13, 2019

ZIWA Mekanisk Tillverkning utökar maskinparken


Maskinen ska användas till kortserieproduktion av detaljer med höga krav på ytfinhet.

ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i ytterligare en svarv från DMG MORI. Svarven CLX 450 V4 anlände strax efter årsskiftet och är en extremt kraftig och stabil 2-axlig svarv med roterande verktyg och Y-axel. Maskinen är en utökning av maskinparken och ska användas till kortserieproduktion där detaljerna har höga krav på ytfinhet. Med den här investeringen blir de väldigt flexibla och det bekanta styrsystemet Siemens SLIMline Operate 4,7 underlättar en snabb programmering av nya program till maskinen.

ZIWA Mekanisk Tillverkning AB är ett teknikföretag som grundades 1987. Bolaget har idag ca 40 anställda med stort kunnande och lång erfarenhet inom skärande bearbetning. Deras styrka ligger i fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer i aluminium, rostfritt och syrafast. Kunderna finns inom förpackningsindustrin, mekanik och livsmedelsindustrin.

ZIWA har en bred maskinpark vilket gör att även medelstora volymer passar alldeles utmärkt. Innovativ mekanisk tillverkning med kunden i focus är ZIWA´s kännetecken.
 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  3
 • Sep 23, 2019

  "Nej till ett no-deal Brexit"

  Nyheter Europas ledande fordonsrepresentanter varnar nu i ett gemensamt uttalande för katastrofala konsekvenser av en "no deal" Brexit.
  353
 • Sep 23, 2019

  Hammerglass expanderar

  Nyheter Etablerar dotterbolag och rekryterar. Plockar affärsansvarig från Thyssenkrupp.
  80
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  515