Foto: Konecranes.

Jan 24, 2020

Ytterligare affär till Konecranes


Ska leverera till Intermodal i Australien.

Konecranes  Lift Trucks with Ecolifting-lyfttruckar fick större fotfäste i Australien. Konecranes vann en order från Intermodal Group på fem ytterligare reachstackers försedda med Flow Drive samt en dubbelstaplande containerhanterare för tomma containrar.

Efter att ha mottagit sin första leverans av en Konecranes reachstacker i början av 2019, bekräftade Intermodal Link Services (ILS), ett av de två företag som utgör Intermodal Group, en ny beställning på fem ytterligare Konecranes reachstackers med Flow Drive samt en dubbelstaplande containerhanterare för tomma containrar. Lyfttruckarna tillverkas och levereras från Konecranes lyfttruckfabrik i Lingang i Kina. Leverans och driftsättning har planerats kring början av 2020. Ordern bokades i november 2019.

Intermodal Group ligger mycket nära Fremantle Port i närheten av Perth och spelar en viktig roll i import- och exportleveranskedjan för containerlogistik i delstaten Väst- Australien. Intermodal Group är branschledare inom järnvägstransport och containerförvaring. Koncernen har kapacitet att flytta stora mängder containrar, vilket lättar på trängseln på de lokala vägarna och gör verksamheten i hamnarna smidigare och effektivare. 

Framför allt erbjuder ILS kompletta tjänster i två terminaler, som är strategiskt belägna i Fremantle och Forrestfield. Företaget flyttar containrar mycket effektivt mellan lastkajen och terminalerna på räls, vilket kompletterar vägtransporterna.

Omtanke om miljön var den främsta orsaken till att företaget gjorde tilläggsbeställningen på fem Konecranes SMV 4531 TC5-reachstackers med Flow Drive. Detta efter att de köpt sin första Konecranes reachstacker i september 2018. Flow Drive Ecolifting-funktionen minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med upp till 25 %. Genom att använda sin nya maskinpark av Konecranes reachstackers för intermodal hantering kan ILS positivt påverka miljöförhållandena.

Dessutom har ILS beställt en Konecranes containerhanterare för tomma containrar av typen SMV 4/6 ECC 100 DS för att förbättra hanteringen av tomma containrar. Trucken kan samtidigt nå den 5:e och 6:e containern i en stapel och hantera två containrar som väger upp till tio ton, vilket minskar tiden för varje arbetscykel.

Konecranes starka distributörsnätverk hade en ledande roll i att beställningen gjordes.. Konecranes distributör United Equipment fanns med i bilden redan för nästan två år sedan då ILS ville börja förbättra sin containerhanteringsverksamhet. United fanns nära till hands och betjänade snabbt och rekommenderade ytterligare truckenheter när ILS berättade om sina krav.

”Utmärkt teamarbete har gett oss en ytterligare belåten kund, och Konecranes Lift Trucks with Ecolifting-lyfttruckars rykte växer runt om i världen”, säger Daniel Sjöstrand, Sales Director och Sales Support Manager på Konecranes Lift Trucks . ”Ett stort tack till ILS för att ni bekräftade er tillit till våra produkter och vårt företag, och vi vill även tacka United för ert viktiga stöd och samarbete så att vi åter en gång kan möta ILS behovr.”

”Vi blir alltid stolta då vi hör att vår serviceinriktade attityd gör avgörande skillnad”, säger John Morrison, National Sales and Product Manager på United Equipment. ”Med Konecranes Lift Trucks kan vi vara säkra på att vi erbjuder våra kunder de bästa möjliga lösningarna.”
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9