Simone Giertz. Foto: Gnosjö Automatsvarvning.

Nov 13, 2019

Youtubern Simone Giertz ska locka ungdomar till industrin


På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning är robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på Elmia Subcontractor torsdag den 14 november.

Den 12–15 november anordnas Elmia Subcontractor i Jönköping. På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning finns världskända robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på plats för att föreläsa. 

Simone Giertz virala YouTube-videos på misslyckade robotar som matar henne med frukost, klipper hår och väcker henne med örfilar har lett till närmare 2 miljoner följare. Hon har medverkat på late-night shows i USA och gett inspirerande Ted Talks. Den 14 november föreläser 28-åringen på Elmia Subcontractor, norra Europas ledande underleverantörsmässa.

– Simone når ut till den yngre generationen vilket ligger helt i linje med vår vilja att öka attraktionen kring industrin hos just den målgruppen. Debatten är ett viktigt inslag i vårt arbete att driva frågan om hur vi framtidssäkrar svensk legotillverkning, säger Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning medverkar på Elmia Subcontractor i Jönköping 12–15 november, monter C 01:40, hall C. Simone Giertz föreläser på torsdag 14 november kl. 12.00 på Directscenen i D-hallen. 
  • Mar 4, 2021

    SKF investerar 400 miljoner

    Nyheter Helautomatiska tillverkningskanaler för produktion av superprecisionslager ska installeras.
    120
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT