Pär Tornemo, CEO Yaskawa Nordic AB.

Jun 19, 2018

Yaskawa växer rejält i Sverige


En ökad efterfrågan på robot- och automationslösningar är anledningen.

Den nya organisationen kommer göra det möjligt att möta den ökande efterfrågan på robot- och automationslösningar, och att utveckla affärsområdet för drivteknik, ”Drives Motion Control”.

Det stora antalet robotanläggningar som levererats från Yaskawa de senaste åren har gjort den installerade basen större vilket resulterat i att kundkontakterna har ökat. Yaskawa Nordic bygger nu en plattform, bland annat för eftermarknad, för att fortsätta att växa och utvecklas.

- Vi ska kunna ge snabba svar på frågor från våra kunder och därför stärker vi den tekniska supporten med fler medarbetare och specialister, berättar Pär Tornemo. Kundens väg till rätt kompetens hos oss ska vara så rak som möjligt.

Yaskawa satsar på Sverige
Den japanska koncernen Yaskawa Electric har en ambitiös expansionsstrategi för hela Europa. 
Där ingår också en strategisk investering i Sverige med bland annat utökad produktionsyta och nya maskiner för ca. 60 miljoner. Den nya fabriksytan i Torsås på 2000 kvm beräknas vara klar för inflyttning efter semestern

Yaskawa Nordic grundades på 70-talet i Torsås och ägs idag av japanska Yaskawa Electric Corporation, börsnoterat i Tokyo. Yaskawa en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. Yaskawa Nordic har ca 160 anställda och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT