jörgen remmelg

Jörgen Remmelg. Foto: XMReality.

Oct 15, 2020

Svenska AR-företaget landar rekordaffär


Får beställning från Saab värd 1,6 miljoner.

Linköpingsbaserade AR-företaget XMReality AB (publ) har tecknat ett treårsavtal med försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB, avseende användandet av Remote GuidanceTM.

Saab, som tillhandahåller lösningar globalt för militärt försvar samt civil säkerhet, beställer XMReality Remote Guidance för att stötta sin globala verksamhet. Det initiala ordervärdet uppgår till cirka 1 600 TSEK. 

-Det här är en av våra absolut största beställningar, säger XMRealitys vd Jörgen Remmelg, i en kommentar till Svensk Verkstad

-Saab är en mycket viktigt kund för oss på XMReality, och dessutom en jättefin referens för möjliga ytterligare affärer i Europa inom området, säger Jörgen.

Den initiala ordern täcker de kommande 9 månaderna, efter den perioden kommer antalet licenser ses över för efterföljande period av avtalet. Kontraktet avser mjukvarulicenser samt serverunderhåll och inkluderar inte någon hårdvara. Som en stark aktör inom försvar och säkerhet så har Saab mycket höga standarder för deras verksamhet vilket har lett till en grundlig utvärdering av XMReality Remote Guidance. Både mjukvaran samt potentiella användningsområden har utvärderats och mjukvaran har följaktligen även genomgått en specifik säkerhetsackreditering.

-Det här är en väldigt viktig order som positionerar XMReality inom aerospace- och försvarssektorn där både säkerhetskrav och övriga krav är mycket höga. Från min långa erfarenhet inom denna bransch ser jag många potentiella användningsområden där XMReality Remote Guidance kan skapa mervärde och effektivisera processer, säger Jörgen Remmelg.

Avtalets utformning medför att merparten av åtagandet kommer att levereras i början av avtalsperioden. Således kommer merparten av ordervärdet att intäktsföras som nettoomsättning i enlighet med detta.

XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet - Augmented Reality (AR). 

XMRealilty Remote Guidance är ett AR-verktyg som möjliggör kunskapsdelning med hjälp av tal, gester, pekare, stillbilder med någon som befinner sig på ett helt annat ställe.

Produkten används i nästan 60 länder. ABB, Nestlé, Electrolux, General Electric, Sidel, Hexagon, Bühler and Minibea Intec är några av de mer än 80 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

AR  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    111
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT