Jun 11, 2018

​Workshop om 3D-printing av metaller


Framtidens materialval, design, beredning, produktion, service, eftermarknad, inköp, logistik, organisation och affärsmodeller.

IUCNorr AB, Appivo AB, Uddeholms AB, Örebro universitet och medverkande näringslivschefer från Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå inbjuder härmed till en workshop om den industriella transformation som 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen innebär.

21 augusti 2018, kl. 09.00-15.15 på Quality Hotel Lapland, Lasarettsgatan 1, Gällivare.

Anmäl dig till denna kostnadsfria workshop genom att mejla ditt namn, din organisation, din e-postadress samt den workshop du valt (ort och datum) till maskin@oru.se senast den 17 augusti 2018.

Syftet är att med konkreta exempel visa den industriella transformation som 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen innebär och möjliggöra/genomföra en dialog om vad denna transformation skulle kunna innebära för den egna verksamheten.

Workshops, som är kostnadsfria för samtliga deltagare, kommer därför att hållas på minst tio orter i Sverige. Varje workshop innehåller två huvuddelar. Den första delen går ut på att visa vad som håller på att/förväntas förändras med avseende på materialval, design, beredning, produktion, service, eftermarknad, inköp, logistik, organisation (inkl. kompetenser), affärsmodeller med mera p.g.a. 3D-printing av metalliska material och den associerade digitaliseringen. Den andra delen av workshopen fokuserar på deltagarnas egna fall/exempel/case/komponent/design/produktion/etc. och en dialog om vad 3D-printing och den associerade digitaliseringen skulle kunna innebära just i dessa fall.
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129