Pinacho

Foto: Pinacho.

Sep 25, 2019

WM Press investerar ytterligare och ökar kapaciteten


Med ny teknik och mer automation är målet är att varje operatör ska betjäna minst två maskiner.

WM Press AB i Helsingborg levererar fullständiga lösningar med konstruktion och verktygstillverkning. Företaget har specialkompetens inom plåtförädling och svetsning vad gäller volym- och prototyptillverkning. 

Nu förstärker WM Press inom skärande bearbetning med ytterligare en ny och större CNC svarv, en Pinacho från Carlstad Machinetools.

Den här gången blev det även en svarv med drivna verktyg. Med den nya tekniken med integrerad automation kan ställtider kapas genom att många operationer kan göras färdigt i en uppspänning. Maskinen är förbered för in- och utplockning av detaljer med en robotlösning vid större serier.

Chuckstorleken är 310/ 92 mm genomföring och avstånd mellan dubbarna är upp till 2000mm. CNC-svarven med C-axel och drivna verktyg kommer korta processtiden och öka kvaliteten tack vare en uppspänning och ny automationsteknik. Med den nya CNC-svarven med drivna verktyg utökas kapaciteten och WM press står väl rustade att ta emot nya beställningar med avancerade detaljer där flera operationer krävs.

-Investeringen ligger helt i linje med WM Press framtidsplaner där varje operatör betjänar minst två maskiner tack vara ny teknik med mer automation. På så vis kan vi öka vår konkurrenskraft i Sverige med smartare och mer intelligent produktion, säger Thomas Pakruhn, delägare och teknisk rådgivare på WM Press.

-Maskinen är också ett led i WM Press strategi att automatisera processer för att öka kvalitén samt höja tekniknivån för de anställda, tillägger han.

 • Oct 11, 2019

  Säljaren som blev vd

  Reportage Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  321
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  321

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  11