Mar 18, 2019

Wenzel satsar vidare med ny maskin


Med Wenzels nya SF87 med hela 800x700x700 i mätvolym är maskinen den största i sitt slag.

Den tyska metrologi-specialisten Wenzel har sedan 1968 arbetat med mätteknik och har stor kunskap inom vilka krav och behov som finns på marknaden. Med fler än 10.000 maskiner på marknaden runt om i världen är de en stor spelare som nu satsar vidare med sin nya Wenzel SF87 – en maskin som är avsedd att användas direkt i produktionsmiljön.

”Jag är glad över att få möjligheten att fortsatt utveckla företaget tillsammans med våra partners runt om i världen. Leveransen av mätlösningar innebär alltid en lång relation mellan oss som tillverkare och våra kunder. Dessa relationer är viktiga för oss och gör att vi blir en bättre partner," säger Dr. Heike Wenzel och fortsätter:

”Vi är inte intresserade av korta affärsrelationer, vi vill utveckla och utvecklas tillsammans med våra kunder under en längre tidperiod. På så sätt kan vi också utveckla våra produkter efter deras behov och krav. Med Ravema som servicepartner säkerställer vi att våra svenska kunder har produkter som är funktionssäkrade och kontinuerligt underhållna.”

Med Wenzels nya SF87 med hela 800x700x700 i mätvolym är maskinen den största i sitt slag. Den är redo för att köras i produktionsmiljö tack vare inkapslade axlar i alla led. Detta medför att maskinen klarar av större temperatursvängningar och står väl emot smuts och damm.

Sf87 kan utrustas med alla typer av mätprobar som finns i vår produktportfölj, allt ifrån PH10 med skannande SP25, TP200 till optiska sensorer som till exempel Linjeskannern Shape Tracer, den kan också utrustas med det 5-axliga huvudet PH20. Allt detta med Wenzels WM | Quartis som utvecklats till en av marknadens starkaste mätmjukvaror är SF87 ett komplett alternativ från den ”lilla” firman till full automation i cell med robotbetjäning och verktygskompensering.

SF87 går att betjänas från tre sidor och utan luft i systemet är den endast en vanlig strömkontakt som behöver anslutas. Detta medför möjligheten att snabbt kunna byta plats på maskinen om så behövs. Vikten är endast på 1850 kilo och kan enkelt flyttas mellan olika produktionsmiljöer med en vanlig handtruck. Alltså en fantastisk produkt för tuffare miljöer med hårda krav på närheten till mätning och korta ledtider.

Sf87 kommer att vara en perfekt lösning för de ökande kraven på mätning, korta ledtider och flexibiliteten som nordisk industri eftersträvar. SF87 kommer också med Wenzel SYS Analyzer som möjliggör att hela tiden se status på maskinen i din telefon eller via dator. Så när maskinen larmar har du direkt återkoppling och kan åtgärda larmet direkt, allt för att minska stillestånd och störningar i produktionen.

För mer information eller vid frågor; kontakta produktspecialist Stefan Wiberg på tel: 0370 489 15 eller stwi@ravema.se.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT