Weland Solutions lägger fokus på automation

Jan 25, 2019

Weland Solutions lägger fokus på automation


Satsar på helautomatiserade lösningar som talar samma språk som robotsystemen

Redan innan Weland Solutions lanserar den nya produkten Compact Dynamic på marknaden, så är den första ordern undertecknad och klar. Sommaren 2019 driftsätts anläggningen på Axelent som har basen i Hillerstorp och kunder i hela världen.

– Marknaden går mot standardiserade helautomatiska lösningar, vilket gör att det är naturligt steg för oss att lägga fokus på automation. Compact Dynamic är vår första helautomatiska goods to man-lösning, som kommer att svara upp mot omvärldens krav på effektivitet och allt snabbare leveranser, säger Björn Karlsson på Weland Solutions.


Automatisering är standard

Weland Solutions satsar på helautomatiserade lösningar som talar samma språk som robotsystemen. – För fem år sedan var vi en leverantör av standardprodukter. Med kundanpassade lösningar har vi ökat med 20 procent per år. Det som händer nu är att de lösningarna standardiseras. Vi har länge varit en stor leverantör till Siemens, Atlas Copco, Rolls Royce, Jaguar/Landrover som själva jobbar med helautomatiska robotlösningar och vill integrera hissautomater i sin totallösning. Automation som affärsområde växer och får större fokus hos oss, helt naturligt. Idag är vi en internationell aktör och leverantör av helautomatiserade lösningar.

Compact Dynamic

Resultatet av ett års intensivt arbete på Weland Solutions utvecklingsavdelning är här. En helt ny helautomatisk goods to man-lösning. – Den stora skillnaden med Compact Dynamic jämfört med våra hissautomater är att den går från semiautomation till helautomation. Goods to man-lösningen innebär att produkten kommer till dig istället för att du går till en hissautomat och hämtar produkten. Robotlösningar transporterar överlägset snabbare och smartare än en människa. 

E-handeln är en stor marknad

Den stora vinsten är effektivitet, plockhastighet och platsbesparing. Det gynnar exempelvis företag inom e-handeln. – Det är en gigantisk marknad med stor potential för oss. E-handeln i sig ökar kraftigt och konsumenternas krav på snabbare leveranser ökar dessutom för varje dag. Det kräver helautomatiserade lösningar, där Compact Dynamic har en given plats. De unika fördelarna är att vi kan anpassa Compact Dynamic både i höjd, bredd och djup till kundens lokaler. Även lagerplatserna är flexibla. Vi har dessutom väldigt hög tillgänglighet till samtliga lagerplatser, vilket är unikt för goods to man-lösningar.

Axelent är först ut 

Sommaren 2019 driftsätts den första leveransen av Compact Dynamic på Axelent i Hillerstorp. Företaget utvecklar, producerar, lagerhåller och förpackar nätväggar och kabelstegar och har 56 försäljningskontor världen över. Lösningen till Axelent har cirka 30 000 lagerplatser. – Axelent erbjuder säkerhet, snabbhet och smarta lösningar för industrin. Vi är mycket nöjda med att Compact Dynamic kommer på plats i den högsta divisionen i ett stort internationellt företag som Axelent, säger Björn Karlsson.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0
 • Dec 12, 2019

  80 procent laddbara bilar till 2030

  Miljö Under onsdagen presenterades branschens färdplan för fossilfritt. Utbyggd infrastruktur och skattereformer är några politiska insatser som krävs.
  8
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  183

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  0