Göhlins

Foto: Göhlins.

Aug 26, 2019

Webshopen för industrin som blivit en succé


Det blev stor tillströmning av både nya och gamla kunder när fjärde generationen Göhlins i Gnosjö satsade på webbhandel.

Nu arbetar företaget oavbrutet mot målet att utveckla den bästa e-handelslösningen för svensk industri. Ständiga förbättringar genom att förenkla och uppdatera webbshopen för att göra det lättare för kunden att driva en välfungerande industri.

I över 100 år har familjen Göhlin erbjudit förnödenheter, till en början specerier och diverse, men med åren har verksamheten utvecklats till att bli en renodlad leverantör av verktyg och tillbehör till svenska industriföretag. Företaget är i dagsläget bland annat största återförsäljare av Secos och SMC Automations produkter.

Webshopen har nu dubblat omsättningen varje månad sedan lanseringen. Det innefattar försäljning via E-handel och en egenutvecklad mobilapplikation med QR-scanning som är direktkopplad till affärssystemet.

Första stora uppdateringen på www.gohlins.se är precis lanserad då de valt ut leverantören Seco Tools vars produkter Göhlins i dagsläget är Sveriges största återförsäljare av. Uppdateringen inkluderar det totala sortimentet inom skärande bearbetning där de har kopplat ihop hållare, skär, tillbehör, ritningar och teknisk information på över 30 000 artiklar.

-Vi kommer utveckla resterande produktgrupper så som till exempel automation, verktyg & maskiner och arbetsplatsutrustning, på samma sätt för att kunna erbjuda våra kunder all information de behöver oavsett tid på dygnet, säger Emil Göhlin, fjärde generationen Göhlinare och ansvarig för webbhandeln.

Med tanke på en nylanserad webbshop som har skapat nya kunder runt om i hela Sverige har de varit tvungna att effektivisera flödet internt.

-Det är fler artiklar varje dag som ska levereras till våra kunder och därmed har vi valt att investera i en lagerhiss sedan en tid tillbaka. Det har gett oss möjligheten att lagra över 5000 artiklar på en yta som inte är större än 20 kvm och trots den ökade omsättningen och samtidigt behålla samma personalstyrka.

Idag när en webborder läggs på morgonen plockas den av Göhlins lagerpersonal inom 30 minuter och levereras av deras budbilar redan klockan 09:00 eller 12:30 samma dag.

Göhlins har varit ett privatägt företag i Gnosjö sedan 1912. Företaget ägs idag av familjen Göhlin. Med 19 anställda finns företaget fortfarande i Gnosjö och levererar verktyg och tillbehör till industrin.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT