Volvo Cars motorfabrik Skövde

Motorfabriken i Skövde. Foto: Volvo Cars.

Mar 18, 2020

Beslut: Volvos trecylindriga motor ska bara tillverkas i Kina


Därmed upphör den stödproduktion som pågått i motorfabriken i Skövde.

Produktionen av Volvos trecylindriga bensinmotor sker från i höst enbart i Kina. Därmed upphör produktionen av denna i Skövde. Det rapporterade Skaraborgs Allehanda i veckan.

Volvos presstalesman Stefan Elfström skriver i en kommentar till Svensk Verkstad att den 3-cylindriga motorn ursprungligen var avsedd att enbart tillverkas i Kina, men att Skövdefabriken stöttat med viss kompletteringsvolym.

"Ett beslut har nu fattats att enbart tillverka denna motor i Kina från hösten 2020 – det är helt enkelt mer rationellt. Däremot kommer motorfabriken i Skövde att fortsatt kunna tillverka motorn även i framtiden, om behovet skulle uppstå igen," skriver Elfström.

Beslutet har ingen koppling till Volvos eventuella nya gemensamma motorbolag med Geely, utan är ett rent Volvointernt beslut, förklarar han.

På frågan om det kommer att påverka sysselsättningen i Skövde, svarar han att företaget bara ser marginella effekter på sysselsättningen, och då framförallt omflyttningar inom företaget.

"Volymen i Skövde har varit marginell i förhållande till den totala produktionen av denna motor, och även i förhållande till total produktion i Skövdefabriken," förklarar Stefan Elfström. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    24