Foto: Volvo.

Apr 26, 2021

Volvokoncernen investerar i schweiziskt ingenjöresföretag


Bidrar med stor kompetens inom elektromobilitet.

Volvokoncernen har tecknat slutgiltiga avtal om att förvärva 60 procent av Designwerk Technologies AG, ett ingenjörsföretag i Schweiz, som utvecklar och säljer elektromobilitetsprodukter och ingenjörstjänster. Genom att investera i Designwerk Technologies kommer Volvokoncernen att komplettera sin nuvarande kapacitet när det gäller nischprodukter och lösningar.

-Designwerk Technologies har starka kompetenser inom elektromobilitet, med fokus på att utveckla, ta fram prototyper och producera nischprodukter med låg volym i hela det industriella elektromobilitetsspektrumet, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till Volvokoncernens kapacitet. Investeringen stödjer Volvokoncernens övergång till klimatneutrala transportlösningar över olika segment, säger Lars Stenqvist, Volvokoncernens Tekniske direktör.

Designwerk Technologies erbjuder skräddarsydda ellastbilar under varumärket Futuricum, och mobila snabbladdare och högspänningsbatterisystem. Som ett innovativt företag arbetar Designwerk Technologies med snabba återkopplingsslingor i utveckling nära kunderna för att ständigt förbättra sitt erbjudande.

-Vi ser fram emot att fortsätta stödja Volvokoncernens elektromobilitetstransformation, med ytterligare agilitet och prestanda. Genom att addera Volvos skala och kompetens till vår nischproduktion kommer vi båda att kunna påskynda den nödvändiga implementeringen av elfordon och stödjande infrastruktur och öka andelen utsläppsfria transporter på vägarna, säger Adrian Melliger, vd för Designwerk Technologies.

Designwerk Technologies kommer fortsatt att fungera som ett fristående företag.

Slutförandet av transaktionen förväntas ske under de kommande veckorna. Transaktionen har ingen betydande inverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117