Scott Rafkin. Foto: Volvo.

Dec 13, 2019

Volvo utser en Chief Digital Officer


Han ska driva fordonsjätten digitala omställning.

Scott Rafkin, idag vd för Volvo Financial Services, har blivit utsedd till den nya rollen Chief Digital Officer för Volvokoncernen. Han kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt.

Scott Rafkin är född 1969 och har varit vd för Volvos kundfinansieringsverksamhet Volvo Financial Services sedan 2014. Han började arbeta i Volvokoncernen 2001 och har sedan dess haft ett antal ledande positioner inom Volvo Financial Services, inklusive rollen som finanschef. 

Som Chief Digital Officer kommer Scott Rafkin att leda koncernens IT-organisation och han ersätter därmed Olle Högblom. Olle Högblom kommer att stanna kvar i koncernen, fokusera på strategiska projekt och rapportera till vice vd Jan Gurander. 

– Scott Rafkin har starka meriter som ledare. Som koncernens förste Chief Digital Officer kommer han att driva vår fortsatta digitala transformation – som är helt avgörande både när det gäller nya affärsmodeller och teknologier, och för våra interna förmågor. Jag vill samtidigt tacka Olle Högblom för hur han lett vår IT-organisation under en period av stor förändring och hög aktivitetsnivå i vår affärsverksamhet, säger Martin Lundstedt. 

Gary McCartney kommer att agera tillförordnad vd för Volvo Financial Services medan rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare till Scott Rafkin pågår. 

CDOLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT