Håkan Samuelsson, vd Volvo Cars.

Jan 7, 2020

Volvo sätter nytt rekord


Tar marknadsandelar på alla tre stora marknader

Volvo Cars sålde för första gången över 700 000 bilar och företaget tar marknadsandelar på alla tre stora marknader, enligt presstalespersonen Stefan Elfström.

– Vi är mycket nöjda med att vi kan öka volymerna och marknadsandelarna i alla vår tre regioner, säger han i en kommentar idag till Ekot - Sveriges Radio 

Volvo Cars marknadsandelar ökar i Europa, USA och Kina. Detta  trots att bilförsäljningen är på nedåtgående.

I fjol ökade Volvos försäljning med nästan tio procent till över 700 000 bilar. Det var sjätte året i rad med nytt försäljningsrekord.

Det är mycket bra för jobben i Sverige, säger Stefan Elfström i en intervju med Ekot i Sveriges Radio.

– Just nu har vi rätt bemanning i våra svenska fabriker. Så vi ser ingen påverkan på bemanningen på kort sikt. Men det är väldigt bra för att trygga sysselsättningen.

Men det finns även utmaningar. I Kina, världens största bilmarknad, är det en prispressat. Det påverkar lönsamheten där, det går inte att tjäna lika mycket pengar per såld bil.

Victor Jensen på Sveige Radio frågade om det krävts en minskad lönsamhet för att öka försäljning.

– Inte generellt sett. säger Stefan Elfström, men vi ser att vi påverkas fortsatt av handelshinder mellan olika marknader och en prispress globalt. 

Och Volvo tror på ännu ett nytt försäljningsrekord i år. 

Källa: Sverige Radio. 
  • Nov 25, 2020

    Industrins reformagenda överlämnad idag

    Nyheter 12 reformpunkter överlämnade till näringsminister Ibrahim Baylan - så ska Sverige senast år 2025 rankas som ett av världens fem mest konkurrenskraftiga länder.
    23
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT