Foto: Volvo.

Jun 14, 2018

Volvo satsar på hållbarhetsfrågor när Volvo Ocean Race kommer till Göteborg


Redan vid entrén kommer besökarna till Volvo Ocean Race mötas av hur en stadsmiljö kan upplevas om en stad trafikeras av elektriska fordon.

Hur tyst är en stad som trafikeras enbart av elektriska fordon? Det visar Volvokoncernen när Volvo Ocean Race kommer till Volvos hemstad Göteborg den 14-21 juni. Volvokoncernen satsar då på att lyfta hållbarhetsfrågor och visa upp de senaste innovationerna.

Volvos elektrifierade buss ska gå i linjetrafik mellan Nordstan och Frihamnen och Volvos elektrifierade lastbil ska köra transporter inom eventområdet för att sedan stråla samman vid entrén.

-Det är första gången som dessa båda produkter visas ihop, men det mest slående kommer att vara en nästan helt tyst stadsmiljö som besökaren kommer att få uppleva innan de kliver in på själva eventområdet, säger Kina Wileke, Executive Vice President Group Communication, Volvokoncernen.

En av de större aktiviteterna under Volvo Ocean Race veckan är Ocean Summit som är en global plattform för att diskutera hur vi kan minska plaster i havet. Talare i Göteborg är bl a fd utrikesminster Jan Eliasson, miljöminister Karolina Skog och Dee Caffari, skeppare på båten Turn the Tide on Plastic. Även Volvokoncernens VD Martin Lundstedt och Volvo Cars VD Håkan Samuelsson medverkar i en paneldebatt om nödvändigheten för näringslivet att skapa engagemang för ett renare hav och samarbeten för att bekämpa plastnedskräpningen. 

-Det genomgående temat för denna upplaga av Volvo Ocean Race har varit hållbarhet och genom våra sju Ocean Summits vill vi inte enbart lyfta frågan om plaster i haven utan också åstadkomma en verklig förändring, säger Kina Wileke.

Volvokoncernen kommer också att ha stor utställning där koncernen kommer att visa upp uppkopplade-, självkörande- och elektriska fordon. I en del av utställningen, The Lab, kommer besökarna kunna testa tekniken som finns i många av Volvos innovationer och bygga ett självkörande minifordon eller köra lastbil och grävmaskin i körsimulator.

-Under raceveckan kommer vi att visa upp ett modernt och innovativt företag för göteborgarna och samtidigt ge en inblick i de lösningar vi ser för framtidens hållbara transporter, säger Kina Wileke. 




 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129