Volvo Cars anläggning i Gent. Foto: Volvo Cars.

Jan 11, 2021

Volvo Cars tredubblar elbilskapaciteten i Gent


År 2025 ska biltillverkarens globala försäljning bestå av 50 procent helelektriskt och resten hybridmodeller.

Volvo Cars möter den snabbt växande efterfrågan på laddningsbara bilar och tredubblar tillverkningskapaciteten för elbilar vid sin fabrik i Gent i Belgien. 

Biltillverkaren har åtagit sig att bli ett premium elbilsföretag och under de kommande åren kommer företaget att lansera flera helelektriska bilar. År 2025 strävar man efter att den globala försäljningen ska bestå av 50 procent helelektriska bilar, med resten hybrider.

Volvo Cars helårsförsäljningsresultat för 2020, visade en stark efterfrågan på företagets Recharge-modeller. Andelen uppladdningsbilar i procent av den totala försäljningen mer än fördubblades 2020 jämfört med 2019.

År 2022 kommer elbilskapaciteten vid fabriken i Gent att ha mer än tredubblats från dagens nivåer för att uppgå till cirka 60 procent av anläggningens totala produktionskapacitet.

Gent förbereder sig just nu för att ta en andra helt elektrisk Volvomodell, baserad på CMA: s modulära fordonsarkitektur, i produktion senare i år. Anläggningen bygger redan XC40 Recharge, företagets första helelektriska bil, samt en plug-in hybridversion av XC40.

-Vår framtid är elektrisk och kunderna tycker om vad de ser i våra Recharge-bilar, säger Javier Varela, chef för global industriell verksamhet och kvalitet. När vi fortsätter att elektrifiera vårt sortiment och öka vår elektriska produktionskapacitet är Ghent en riktig banbrytare för vårt globala tillverkningsnätverk.

Medan Gent är det första i sitt globala tillverkningsnätverk som börjar bygga helelektriska bilar, har företaget också planer på att öka kapaciteten för tillverkning av elbilar vid sina andra anläggningar runt om i världen.

Förra månaden meddelade Volvo Personvagnar också att de kommer att montera elmotorer vid sin drivlinje i Skövde, Sverige, och planerar att etablera en komplett egen e-motorproduktion i mitten av decenniet. Biltillverkaren kommer att investera 700 miljoner kronor i detta syfte de kommande åren. Företaget investerar också avsevärt i den interna designen och utvecklingen av e-motorer för nästa generation Volvobilar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT