Foto: Svensk Verkstad. Volvo Torslanda.

Mar 20, 2020

Volvo Cars stänger fabrikerna i Sverige


25 000 anställda berörs.

Coronakrisen gör nu att Volvo Cars stoppar all produktion i Sverige, Belgien och USA. I Kina har det dock sedan en kort tid tillbaka börjat rulla igång igen.

Nedstängningen i Sverige och i USA kommer att ske mellan den 26 mars och den 14 april. I Belgien hålls alla fabriker stängda fram till den 5 april, enligt ett pressmeddelande från Volvo.

De fabriker som berörs finns i Torslanda, Skövde och Olofström, samt Gent i Belgien och fabriken i South Carolina, USA. 

"Med hjälp av värdefulla stödprogram som kommit på plats via regeringen och myndigheter, har vi kunnat agera snabbt, skriver vd Håkan Samuelsson i en kommentar idag. 

Enligt Volvo finns tecken på att den kinesiska marknaden för bilar nu börjar återvända till det normala. För en tid sedan öppnade också Volvo sina fabriker där.

Håkan Samuelsson sa alldeles nyss till Sveriges Radios Ekot att ca 25 000 anställda berörs av fabriksstängningarna som nu sker.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37