Volvo Cars motorfabrik i Skövde

Bild från Volvo Cars motorfabrik i Skövde. Foto: Volvo Cars.

Jan 9, 2020

Rekord för motorfabriken i Skövde


Trots stora omställningar klarade Skövdefabriken att nå nya rekordframgångar.

Volvo Cars slog nytt försäljningsrekord under 2019 med över 700.000 sålda bilar. Det gav ringar på vattnet även för Volvo Cars motorfabrik i Skövde. Trots stora omställningar i fabrikslokalerna för produktion av den nya trecylindriga bensinmotorn i våras, klarade fabriken att nå nya nivåer.

Här tillverkades under 2019, 556.794 motorer och därmed slog man det gamla rekordet från 2018 med råge. Då tillverkades 542.353 motorer. Det skriver Mariestads-Tidningen.

– Vi har även implementerat den tredje generationen av våra fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer under det gångna året, så det är ett fantastiskt bra resultat, kommenterar Elisabeth Kraft, kommunikationsansvarig vid Volvo Cars motorfabrik i Skövde.

Med de nya motorerna i produktion är nu samtliga motorer som tillverkas vid Skövdefabriken förberedda för eldrift som laddhybrid eller mildhybrid. Just laddhybriderna är det stor efterfrågan på, dessa bidrog till Volvos Cars rekordår för 2019.

Rekordnoteringen i Skövde innebär att det är femte gången i motorfabrikens historia som man tillverkar över 500 000 motorer, men det finns kapacitet för 600.000 motorer, enligt Elisabeth Kraft.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT