Volvo Cars visar senaste laddhybriden Volvo V60 T6 Twin Engine i Almedalen. Foto: Volvo Cars.

Jul 2, 2018

Volvo Cars framtid är elektrisk - årets tema i Almedalen


Framtiden är elektrisk. Med det temat intar Volvo Car Sverige årets Almedalsvecka.

Senaste laddhybriden Volvo V60 T6 Twin Engine visas upp. Volvo Cars vd Håkan Samuelsson deltar i ett seminarium där han pratar om företagets mål kring elektrifiering tillsammans med en namnkunnig panel.

År 2025 ska det rulla en miljon elektrifierade Volvobilar runt om i världen och hälften av försäljningen ska vara rena elbilar. Det är Volvo Cars vision. Och från 2019 kommer alla nya Volvomodeller som lanseras ha någon form av elektrifiering – det kan vara mildhybrider, laddhybrider eller rena elbilar. Det innebär att företaget på längre sikt kommer bort från fossila bränslen.

Men vad gör samhället, myndigheter, forskare och politiker för att driva på en utveckling mot ett allt större oberoende av fossila bränslen? Och hur bygger man upp en fungerande infrastruktur kring detta? Det blir ämnet för det seminarium med Volvo Cars vd Håkan Samuelsson, Svante Axelsson, nationell samordnare för ett fossilfritt Sverige, Susanna Hurtig, Nordenchef på Vattenfall för E-mobility, moderaternas miljötalesperson i riksdagen Maria Malmer Stenergard samt Åsa Westlund, socialdemokratisk gruppledare och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. Seminariet hålls i DN:s tält onsdagen den 4 juli.

Det är för tredje året i rad som Volvo Car Sverige finns på plats vid DN:s monter i korsningen Strandvägen/Donnersgatan. Detta från söndagen den 1 juli till torsdagen den 5 juli. Denna gången är det nyheten Volvo V60 T6 Twin Engine som visas upp. Bilen är den senaste i raden av hybrider från Volvo Cars. Det finns också möjlighet att titta närmare på den laddlösning – In Charge smart hemma – som Volvo Car Sverige tillsammans med Vattenfall erbjuder sina nuvarande och blivande kunder.

Nya Volvo V60 premiärvisades i vintras och de första bilarna har precis börjat rulla ut på de svenska vägarna. Intresset är stort för bilen bland svenska kunder. Säljstart för de båda laddhybriderna, T6 och T8 Twin Engine blir efter sommaren.

- Det är viktigt för oss att vara med i Almedalen. Här når vi ut med våra viktiga budskap och i år känns det extra roligt att vi kan prata om vår satsning på elektrifiering och visa upp vår senaste bil Volvo V60 just som en hybrid, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

I Visby hamn kommer det också finnas möjlighet att provköra tre av Volvo Cars andra hybrider. Det är Volvo XC90 T8, XC60 T8 och V90 T8. Detta sker i samarbete med branschorganisationen Bil Sweden.

Seminariet med Volvo Cars vd Håkan Samuelsson hålls i DN:s tält den 4 juli klockan 09:50 till 10.35. Det är öppet för alla att komma och lyssna.
    Annons
  • Sandvik Coromant tar täten online

    Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
    183
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT