Volvo 9800. Foto: Volvo.

Oct 15, 2018

Volvo får order på 144 långfärdsbussar


Bränsleeffektiva och högt fokus på passagerarsäkerhet. Har bland annat Lane Keeping Support som varnar om bussföraren oavsiktligt kör över en filmarkering.

Volvo har fått en order på 144 långfärdsbussar Volvo 9800 av Mobility ADO, en av de största aktörerna inom långfärdsbussegmentet i Mexiko. Bussarna ska levereras under 2019.

Mobility Ado har sedan tidigare närmare 350 Volvo 9800 i sin flotta. Företagets mission är att “förbättra livskvaliten genom mobilitet”. Det mexikanska bolaget, som också är verksamt på andra marknader i Latinamerika och i Europa, fortsätter att investera i moderna långfärdsbussar med hög säkerhet och teknologi för att kunna erbjuda bekväma och säkra resor för sina kunder.

De nya långfärdsbussarna kommer utrustas med system såsom Collision Warning and Emergency Break och Lane Keeping Support, ett system som varnar föraren om bussen oavsiktligt kör över en filmarkering.

– Det känns mycket bra att kunna bidra till de affärsmål som Mobility ADO har. Den nya flottan kommer göra vägarna säkrare i Mexiko, och innebära en högre komfort för deras kunder, säger Moshe Winer, försäljningschef på Volvo Bussar i Mexiko.

– Vi är väldigt glada att Volvo 9800 inte bara ses som den mest bränsleeffektiva långfärdsbussen, utan också som den mest innovativa tack vare vårt stora fokus på passagerarsäkerhet.

Volvo lanserade Volvo 9800 i Mexiko 2016 och är marknadsledande i långfärdsbussegmentet i Mexiko.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  293

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49