Bild: Volkswagen, Crossover

Apr 12, 2017

Volkswagen visar helt eldriven crossover i Shanghai


Inom en snar framtid kommer Volkswagen att lansera en ny serie av banbrytande elbilar med lång räckvidd.

På bilsalongen i Shanghai, 19-29 april, ger Volkswagen en första titt på märkets första eldrivna crossover utility vehicle (CUV) − en fyradörrars coupé och sport utility vehicle (SUV) i ett.

Efter premiärerna av I.D. (Paris, 2016) och I.D. BUZZ (Detroit, 2017), är denna konceptbil den tredje medlemmen av I.D.-familjen − en ny generation av utsläppsfria fordon med lång räckvidd och karismatisk design. Alla I.D.-modeller kännetecknas också av en ny interiör och layout med flexibilitet, storlek och komfort som överskrider normerna för fordonsklasserna.

Denna CUV av I.D.-familjen är en sportig och interaktivt utformad allroundbil − med elektrisk fyrhjulsdrift som passar lika bra i stadsmiljön som i terrängen för de med äventyrlig och aktiv livsstil.

En lång räckvidd på samma nivå som dagens bensindrivna bilar gör den lämplig även för långa resor. Liksom I.D. och I.D. BUZZ kan denna konceptbil också köras helt självständigt. Allt som behövs är ett lätt tryck på VW-emblemet på ratten för att aktivera det helautomatiska körläget. Ratten dras elektriskt in i instrumentpanelen där den bildar en enda enhet med digitala displayer och reglage. Denna elbil känner av sin omgivning och andra trafikanter via laserskannrar, ultraljudsensorer, radarsensorer och översiktskameror
och får dessutom annan trafikinformation via molnet.

Volkswagen har satt upp ett tydligt mål att ta eldrivna fordon från att vara en nischprodukt till att sätta dem i storskalig produktion i mitten av nästa årtionde. Detta genom en världsomspännande produktoffensiv. Den konceptbil som snart gör sin debut i Shanghai visar hur mångfasetterat utbudet av eldrivna modeller från Volkswagen kommer att vara år 2020.

Bil  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT