Peter Landquist. Foto: CTT Systems.

Feb 27, 2020

VIP-order till CTT Systems


Ska utrusta en Airbus A340.

CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör en order på ett Inflight Humidification (IFH) VIP-system till en Airbus A340 från Jet Aviation. Systemet har fyra luftfuktare som höjer luftfuktigheten i hela VIP-flygplanet. Gällande listpris uppgår till ca 6 MSEK. Med den här ordern har CTT fått 94 beställningar till VIP-flygplan av typ Airbus ACJ och Boeing BBJ.

Planerad systemleverans från CTT är i april 2020.

-Vi ser fram emot att igen arbeta med Jet Aviation i detta VIP-projekt, kommenterar Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems.

Michael Fuchs, Program Director at Jet Aviation Basel, säger:

-Kabinluftfuktning har en stor påverkan på komfort och välmående för passagerare under flygning, vilket är högsta prioritet för Jet Aviation. Vi har ett excellent samarbete med CTT Systems och anser att deras IFH VIP-system är industrins mest robusta och tillförlitliga luftfuktningssystem.

Ett VIP-flygplan utan ett effektivt luftfuktningssystem har en kabinluft som är torrare än någon plats på jorden – under 5 % RH. Denna Airbus ACJ340 kommer ha en signifikant höjning av luftfuktigheten, återställd till en nivå för komfort och välbefinnande, runt 20 % RH. VIP-passagerare kommer på långdistansflygningar härigenom ha färre problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar) och förbättrat välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ luftfuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier. VIP-systemet inkluderar aktivt skydd mot kondensationsproblem.

CTTLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT