Tomas Liljenfors / Bryne AB

Mar 3, 2017

Vinnaren erhåller 300 000 kr från Vinnovas utlysning till Innovativa startups


​Bryne i Diö erhåller 300 000 kr från Vinnovas utlysning till Innovativa startups

Bryne AB är återigen en vinnare i Vinnovas utlysningar, den här gången i Innovativa startups för sin produkt Metal Paste. Bryne AB finns i Diö i den anrika gamla kvarnen som de restaurerat och gjort till ett högteknologiskt utvecklingscenter. De har rönt stora framgångar under de senaste åren med sin produkt Loop, ett analysverktyg inom gjuterinäringen, en produkt som nu även lanseras internationellt.

Idag meddelar Vinnova att Bryne erhåller finansiering för att utveckla sin senaste innovativa produkt - Metal Paste. Det här är ett nytt unikt material som sammanfogar olika material med metallfilm. Detta göra 3D-tillverkning både billigare och mer miljövänlig.

Tomas Liljensfors är grundare och vd på Bryne AB. Han ser ett hållbart samhälle i framtiden där metal paste möjliggjort utvecklingen av smarta produkter som bidrar till en hållbar ekonomi, där material går att återvinna och att separera efter användning, viktiga grundbultar i en cirkulär ekonomi.

– De här pengarna innebär att vi på Bryne nu har möjlighet att satsa på långsiktiga projekt som vi annars inte hade kunna göra. Vår Metal Paste är ett nytt sätt att 3D-printa i metall och vi ser många möjligheter att utveckla tillverkningsmetoder för framtidens smarta produkter.

Bryne AB deltog under de senaste tre åren i Företagsfabrikens inkubationsprocess.

Kontakt:
Tomas Liljenfors, vd och grundare
Bryne AB
tomas.liljenfors@bryne.se
073-022 29 87
www.bryne.se

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

    För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
    35