Aug 22, 2016

Vimek stärker sin position på marknaden


Traktorcentralen som varit Vimeks återförsäljare i Dalarna under de senaste åren blev i höstas uppköpta av Söderberg & Haak, som en del i deras expansionsplan.

 

Förutom Dalarna kommer nya Söderberg & Haak TC AB att sälja Vimek även i Västmanland, Uppsala och Stockholms län. Wiströms Gallringsuppdrag AB i Katrineholm som tidigare sålt Vimek i Västmanland, kommer att ta ett större område söderut med Östergötlands län. De har fortsättningsvis också ansvaret för Närke och Södermanland.

Med bra erfarenheter från andra av Vimeks återförsäljare ser Vimek postitivt på övertagandet som skett hos Traktorcentralen och utökar därför samarbetet.

-Det känns väldigt bra med de förändringar som Vimek nu gjort i dessa områden. Detta skall ytterligare stärka vår service och närvaro hos våra kunder. Med duktiga återförsäljare och en bra eftermarknad kommer kunderna få bästa tänkbara service och support, säger Maria Öhman, marknadsansvarig för den nordiska marknaden hos Vimek.

ViFarm fortsatt viktig samarbetspartner för Vimek

ViFarm, tidigare Stefan Persson & Co HB som varit Vimeks återförsäljare i Uppsala och Stockholms län under många år kommer fortsättningsvis vara en viktig partner i Vimek-familjen.
-Som duktig entreprenör och återförsäljare genom åren kommer ViFarm att fortsätta sälja Vimek, men nu via Söderberg & Haak TC AB, berättar Maria.

- Då jag är spannmålsbonde, entreprenör och småbarnsförälder, blir det ibland för mycket jobb. Jag har inte riktigt hunnit med att ta hand om Vimek på det sätt jag önskar, och ser bara positivt på den förändring som nu sker. Jag kommer finnas med även fortsättningsvis på mässor och visningar, men nu tillsammans med Söderberg & Haak TC AB, säger Marcus Persson, ägare för ViFarm.

Nya försäljningsställen

Med nya ägare och en ny ledning satsar Söderberg & Haak på skogen och på Vimeks maskinprogram. Med anläggningar i Enköping, och Stora Skedvi kommer Vimeks kunder ha nära till sin återförsäljare och serviceverkstad.

- Vi har sålt Vimek i Dalarna under flera år och ser en stor potential för småskaligt skogsbruk.
Vimek har ett komplett program av kvalitetsmaskiner och är en förebild för lätta, beståndsgående skogsmaskiner, säger Magnus Grihp, marknadschef för Söderberg & Haak TC AB.
- Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete till gagn för våra kunder och tackar för förtroendet att verka över ett större område, avslutar Magnus.

På bilden hela gänget tillsammans för ett gott samarbete. Från vänster Christer Wiström Wiströms Gallringsuppdrag, Maria Öhman Vimek, Magnus Jansson, Magnus Grihp Söderberg & Haak TC och Marcus Persson ViFarm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9