Foto: 3D Center.

Sep 21, 2018

Ska öka tillgången till industriell 3D-print i Norden


3D-print i var mans hand. Nu lanserar 3D Center och 3YOURMIND en portal som ska förenkla beställning och tillgången till 3D-utskrifter.

3D Center tillkännager lanseringen av sin nya portal, som skapats för att öka tillgången till industriella 3D-utskrifter för B2B-kunder. Samarbetet mellan 3YOURMIND och 3D Center syftar till att främja tillgängligheten av additiv tillverkning i Norden.

Det svenska företaget, som för närvarande är verksamt inom hela Norden, menar att lanseringen av den nya portalen kommer att ge ytterligare värde till marknaden genom att kunderna ges möjlighet att testa AM-tekniken och ett brett utbud av material innan de investerar i egna maskiner. De kommer också att erbjuda möjlighet att välja vart utskrifterna produceras för att på så sätt minska leveransavstånden.

-Tidigare har vi arbetat med många olika applikationer, allt från arkitektur, prototyper och slutprodukter. Med implementeringen av denna portal strävar vi efter att utvidga vår verksamhet till ännu fler sektorer, eftersom vi ser alla fördelar som denna teknologi kan erbjuda. Vi kan nå fler kunder, ge dem djupare tillgång till vår expertis, och på så sätt främja 3D-utskrift ännu mer, Ulf Qviberg, VD, 3D Center.

Kunden kan placera ordern i 3D-skrivplattformens verktyg genom att ladda upp en fil, dess utskriftsegenskaper kontrolleras direkt och sen är det bara att välja mellan ett antal anslutna HP Jet Fusion 4200 3D-skrivare i Norden. En offert genereras direkt och kunden väljer därefter närmsta upphämtningsplats. Hela processen tar bara några klick och kan slutföras på några minuter.

-Vi är stolta över att fortsätta att stärka vår närvaro i Norden och att arbeta tillsammans med erfarna partners som 3D Center. Vi ser hur AM revolutionerar branschen nästan dagligen och kommer fortsättningsvis stödja dess adoption genom att tillhandahålla lösningar som förenklar och optimerar 3D-produktionsprocesser, Krystian Pawełczyk, Key Account Manager, 3YOURMIND.

3D Center är distributör av HP:s Jet Fusion-maskiner. Genom att ansluta 3D-skrivarna till denna portal kan de sprida ut utskriftskapaciteten bland maskinägare, som syftar till att optimera utskriftsfördelningen i hela Norden.

3D Center är en komplett leverantör av hårdvara för additiv tillverkning som även tillhandahåller service, support och eftermarknad. De representerar ett antal ledande tillverkare av professionella och industriella 3D-skrivare. Stor vikt läggs vid att skapa långsiktiga relationer samt sprida kunskap om 3D utskrifter och additiv tillverkning. 3D Center erbjuder ett unikt utvärderingsprogram där företag ges möjlighet att utvärdera och analysera möjligheter med AM-tekniken innan en investering och där 3YOURMINDS portallösning passar in som ett utmärkt komplement.

3YOURMIND skapar portaler för att effektivisera industriell 3D-utskrift för innovativa företag och ledande 3D-tjänster. Våra portaler gör det möjligt för våra kunder att utnyttja teknikens fulla potential. De digitala 3D-arbetsflödena ansluter lager och produktionsplatser, optimerar resursutnyttjandet och möjliggör smarta AM-produktionsbeslut. Våra on-demand AM-tjänster ger den extra kompetens som ditt företag behöver gå vidare från CAD-modellering till deloptimering och tekniska rekommendationer. Vi arbetar nära våra kunder för att ansluta alla delar av arbetsflödet och öka produktionen för AM. Våra plattformar ger möjlighet för världen att gå mot nästa generation av tillverkning - Agil tillverkning.
  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT