VIBSCANNER 2 in action. Source: Prüftechnik .

Feb 22, 2018

Vibrationsmätning med VIBSCANNER 2


MLT sätter ny standard.


Ett av MLT:s huvudområden riktar sig till vibrationsmätning och tillståndsanalys där de idag har en hel avdelning med experter som jobbar inom detta område på heltid. För att kunna fortsätta vara den potentiellt bäst utvecklade aktören inom vibrationsmätning vad gäller produkt, tjänst och utbildning tar nu MLT ytterligare ett steg med VIBSCANNER 2. Snabb, enkel och bekymmersfri.

Produkten i sig är ett allt–i–ett handhållet ronderingsinstrument som effektivt samlar in data på roterande utrustning. Unikt för denna produkt är snabbheten och enkelheten. VIBSCANNER 2 kan tänkas vara det snabbaste ronderingsinstrumentet på marknaden där tiden mätningen tar att göra kortas med upp till fyra gånger. Enkelheten ligger i att personal utan stor erfarenhet med relativt kort startsträcka kan börja använda instrumentet.

VIBSCANNER 2 är bekymmersfri. Instrumentet har industri och arbetande med vibrationsmätning i åtanke. Detta har lett till att produkten har tio timmar lång batteritid, en stöttålig touchdisplay som har hög kontrast och är kompatibel med handskar. Den ergonomiska designen gör även arbetet med mätningen lättare och instrumentet passar både höger och vänsterhänta.

NiVia hos MLT
Förutom att vara snabb och enkel blir VIBSCANNER 2 en unik kombination med MLT:s egenutvecklade koncept NiVia (Ni mäter Vi analyserar). Med detta sätter MLT en ny standard för enkel och smart vibrationsmätning. Idag har MLT över 4000 maskiner i bevakning hos ett sjuttiotal kunder inom olika industrier.

Anders Sundholm, försäljningsansvarig för vibrationsmätning på MLT säger

- Vi förmedlar det senaste inom marknaden och kombinerar detta med vår interna kompetens för att hjälpa den som behöver i alla steg längs vägen.

OMNITREND center 2.3
Prüftechnik var listade topp 50 i de mest innovativa mellanstora företagen i en studie av ”Business and finance journal Wirtschaftswoche”(Prüftechnik, 2018). Med denna lansering är det enkelt att förstå varför. OMNITREND centers nyaste version är en mjukvara anpassad för ett helhetskoncept kring vibrationsmätning av kritisk utrustning. Tack vare denna mjukvara överförs data mellan maskin och dator snabbt och analys av vibrationerna kan ske näst intill omedelbart.

MLT Maskin och Laserteknik är ett företag med ledande expertis inom industriell mätteknik. Med innovativa produkter, tjänster och utbildningar inom områdena: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och Uppriktning, 3D scanning och 3D mätning samt processmetrologi effektiviserar vi processer. Vi erbjuder produkter, tjänster och utbildningar inom samtliga områden. Huvudkontor finns i Göteborg och lokala kontor finns i Södertälje, Arvika och Motala. Våra dotterbolag finns i Jyväskylä Finland sedan 2012 och Oslo Norge sedan 2017. 
    Annons
  • Därför ska du återvinna ditt guld

    Återvunnet guld ger 200–4000 gånger mindre koldioxidavtryck än guld brutet ur gruvor. Marknadsför du att du återvinner och återanvänder guld? Om inte är det hög tid att börja.
    0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT