Förbättrade prestanda med Silent Tools™

Förbättrade prestanda med Silent Tools™ dämpande teknik och lättare, kortare huvud.

Jul 9, 2019

Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet


Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.

Denna lösning höjer inte bara säkerheten vid bearbetning – under bearbetning uppstår ofta problem med vibrationer speciellt vid bearbetning med långa överhäng. Den förbättrar även produktiviteten i och med att skärdata kan ökas avsevärt.
Bland de främsta skillnaderna i den senaste generationen jämfört med äldre generationer verktyg är bytet av material för uppborrningshuvudena – från stål till aluminium. Dessutom har huvudet förkortats så att dämpkroppen kommer närmare skäreggen, vilket är bättre för bearbetningsstabiliteten.

”Invändiga kanaler används för att leverera skärvätska direkt till skäreggen, vilket är en annan faktor som bidrar till förbättrad ytjämnhet, högre borrsjunkningshastigheter och större bearbetningssäkerhet”, säger Jenny Nilsson, Global Product Manager på Sandvik Coromant. ”Den nya generationens verktyg kommer att ge optimala prestanda och stabilitet med ett inteterface på maskinsidan – för att med standard grundhållare anpassa verktyget till ISO-kona, HSK- eller Coromant Capto®-spindel. Fler förlängare kommer att minska stabiliteten och prestandan.”

CoroTurn®-skärhållare för de nya verktygen har ställvinklar på 92–95°. Denna utformning ökar stabiliteten genom minskad avböjning i verktygsuppsättningen, vilket gör det möjligt att nå botten på ett bottenhål utan att använda en för stor del av skäreggen.

CoroBore 825 passar perfekt för alla finuppborrningsapplikationer eftersom den finns i diametrar på 19 till 167 mm (0,748 till 6,575 tum), och dessutom kan ett nytt sortiment inbyggnadshållare användas för bakuppborrningsapplikationer. Under bakuppborrning tillförs samma invändiga skärvätskeflöde till skäreggen som vid konventionell uppborrning.

För att det ska vara så enkelt som möjligt levereras verktyget komplett med adapter och skärbärare som ett kit med samma produktkod.

Gå till https://www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/corobore_825_826/ för mer information.

 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  3
 • Sep 23, 2019

  "Nej till ett no-deal Brexit"

  Nyheter Europas ledande fordonsrepresentanter varnar nu i ett gemensamt uttalande för katastrofala konsekvenser av en "no deal" Brexit.
  353
 • Sep 23, 2019

  Hammerglass expanderar

  Nyheter Etablerar dotterbolag och rekryterar. Plockar affärsansvarig från Thyssenkrupp.
  81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  515