8 av 10 examinerade verktygsmakare på Campus Värnamo. Foto: Campus Värnamo.

Jan 15, 2019

Tio nyexade verktygsmakare har redan fått jobb


När de tio verkygsmakarna tog examen på Campus Värnamo i januari hade alla redan jobb.

En verktygsmakare är med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av verktyg, från ritning eller datorfil till färdig produkt. Yrket är idag ett bristyrke och det finns ett stort anställningsbehov inom tillverkningsindustrin. 

Den 7 januari hade de blivande verktygsmakarna på Campus Värnamo sin sista redovisning efter 1,5 års YH-studier och firade därefter examen tillsammans med företagsrepresentanter, lärare och utbildningsanordnare med lunch på Madame Brasserie & Cafe. Det var värt att fira lite extra eftersom alla dessutom redan har jobb!

Utbildningen Verktygsmakare på Campus Värnamo är en YH-utbildning på 1,5 år som tagits fram i nära samarbete med företagen i regionen, så att utbildningens innehåll ska svara direkt mot branschens kunskapsbehov.

I utbildningen får man bygga upp sin kompetens i att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning av verktyg utifrån kravspecifikation. Man får även lära sig att behärska datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt utveckla kunskaper för att arbeta med att tillverka och montera detaljer till klipp-, press- och formverktyg, jiggar och fixturer samt skärande verktyg.

Verktygsmakarutbildningen i Värnamo är förlagd till både skola och verkstadsmiljö, samt i utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) där eleven är ute på företag.

Här kan du läsa mer om verktygsmakarutbildningen i Värnamo.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT