Foto: TL Maskinpartner.

Nov 13, 2017

Verkstadsföretaget i Mora vässar maskinparken


Ny maskin på väg.

Jan Uddén AB är ett etablerat verkstadsföretag inom högteknologisk bearbetning, företrädelsevis i aluminium. Med stort kunnande och bred erfarenhet av att bearbeta många olika material, som aluminium i olika legeringar, magnesium, stål, rostfritt, koppar, mässing och plast erbjuder företaget helhetsansvar för tillverkningen av en produkt. Vid behov kompletteras, via företagets breda nätverk, med till exempel ytbehandling, lackering, laser- och vattenskärning, slipning och smide.

Nu förstärker Jan Uddén maskinparken. Moraföretaget har beställt ytterligare en 5-axlig Matsuura fleroperationsmaskin, en MAM72-35V som levereras till Mora i slutet av maj 2018.

Matsuura MAM72-35V är en fullt 5-axlig simultanbearbetning med extremt hög precision, japansk kvalitet när den är som bäst. Maskinen har bra åtkomst och kapacitet för komplett bearbetade detaljer med integrerad automation, 32 st paletter (Ø 150 mm ) med captoinfästning, Matrix verktygsmagasin för 160 verktyg, BT40 bigplus-spindel, 15000 RPM, mätprob mm.

Detta är den första sålda maskinen i TL MaskinPartners regi och potentialen är stor när det gäller Matsuuras maskiner på den nordiska marknaden i framtiden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15