Foto: Componenta.

Sep 2, 2016

Verkstadsföretaget Componenta ansöker om rekonstruktion


I ansökan framgår att Componenta Främmestad den 30 augusti hade skulder på 431 miljoner i form av främst skulder till leverantörer.

Det uppger Nya Lidköpings-Tidningen. 

Componenta Främmestad AB är ett helägt dotterbolag till Componenta Finland Oy. Enligt ansökan till tingsrätten gjorde koncernen ett minusresultat om 82,7 miljoner euro förra året. Componentas verksamhet i Sverige, Finland, Nederländerna och Turkiet har enligt uppgift haft lönsamhetsproblem under en längre tid.

Verkstadsföretaget Componenta tillverkar främst komponenter till tunga lastvagnar. I Främmestad jobbar 139 anställda, samt cirka 35 inhyrda personer. 

Ansökan om rekonstruktion har lämnats in till Skaraborgs tingsrätt och som rekonstruktör föreslås advokaten Hans Renman från Stockholm.

Foto: Componenta Främmestad.

 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0