Ödeshög Mekaniska

Foto: Ödeshög Mekaniska.

Nov 21, 2019

Verkstadsföretag i konkurs


60 medarbetare berörs.

Verkstadsföretaget Ödeshögs Mekaniska har försatts i konkurs på egen begäran. Det rapporterar P4 Östergötland.

Ödeshög Mekaniska erbjuder lego- och prototyptillverkning till den svenska marknaden. 

Under ett stormöte på måndagen informerades personalen och nu har konkursförvaltaren Magnus Nedstrand ansvaret för verksamheten. Han har dock gott hopp om att hitta en ny ägare till verksamheten.

– Vi håller på att informera alla viktiga kunder om att vi kommer att fortsätta producera och leverera under den här övergångsperioden som jag bedömer är ungefär fyra veckor tills vi hittar en ny ägare, säger Magnus Nedstrand till P4 Östergötland.

Ödeshög Mekaniska tillverkar såväl små detaljer som stora och komplexa, såväl hantverksmässig framtagning av enstaka komponenter som långa serier genom högt automatiserad serietillverkning. Idag arbetar här  60 anställda i lokaler om ca 6200 kvm, som företaget äger själv.

 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  503
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  75