DMG Tramek

Tramek investerar. Till vänster Jonas Strid delägare och till höger operatör Tim Strid. Foto: DMG MORI.

Sep 16, 2019

Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI


Valet var enkelt.

Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål- och valsverk, pappers- och massaindustri, skeppsbyggnad- och offshore, lyft- och transportsektorn, bilindustrin osv.

Nu har Tramek har investerat i ytterligare en 5-axlig fräs från DMG MORI. Förra gången var det en DMU 75mB. Valet av leverantör var enkelt med tanke på att man är mycket nöjda med sin DMU75mB som var deras första maskin från DMG MORI. Den här gången blev det en CMX 70 U med Heidenhain TNC620, 20bar genom spindeln, 600 liter papperbandsfilteranläggning och MPC machine protection control.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29