Mekana Ziwa

Från vänster Tomas Estehag, säljare Mekana Maskin AB och från ZIWA Mekaniska Magnus Zinnerström ägare/produktionschef samt Ronny Erlandsson, maskinoperatör.

Jun 24, 2019

Verkstaden i Färjestaden fräser på med ny maskin


Styrkan är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer men tack vare den breda maskinparken står även medelstora volymer på repertoaren.

Öländska ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskin fabrikat MTE modell BF 3200 från Mekana Maskin AB för att kunna öka sin fräskapacitet. Maskinen har en längdrörelse på 3000 mm och är utrustad med Heidenhain styrsystem, automatiskt universalfräshuvud, ATC 24 och CTC 20 bar.

ZIWA Mekanisk Tillverkning AB ligger i Färjestaden på Öland och är ett teknikföretag som grundades 1987 och som idag drivs av andra generationen, Magnus Zinnerström och Mats Waltersson.

Innovativ mekanisk tillverkning med kunden i focus är ZIWAs kännetecken. Bolaget har ca 30 anställda med stort kunnande och lång erfarenhet av skärande bearbetning. Styrkan är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer och företaget har en bred maskinpark vilket gör att även medelstora volymer passar alldeles utmärkt. 

MTE • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  278
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14