Foto: Veoneer.

Dec 17, 2020

Veoneers teknikchef lämnar


Går till Nokia.

Autotech-bolaget Veoneer, Inc. meddelar idag att teknikchefen Nishant Batra har bestämt sig för att lämna företaget för ett nytt arbete utanför bolaget.

Nishant Batra började på Veoneer i november 2018 efter en karriär på Ericsson. Han kommer att lämna bolaget under januari och återvänder då till telekomindustrin som Chief Strategy & Technology Officer för Nokia, baserad i USA. Giuseppe Rosso, Vice President Systems & Software, kommer att utses till vikarierande Teknikchef för Veoneer då Nishant Batra lämnar bolaget. En permanent ersättare kommer att annonseras vid ett senare tillfälle.

-Jag vill tacka Nishant Batra för hans starka insatser för Veoneers utveckling. Under hans tid har vi definierat en konkurrenskraftig, långsiktig plan för Veoneers teknologier som vi nu håller på att implementera. Jag respekterar hans beslut att återvända till USA och telekomindustrin, säger Jan Carlson, ordförande, VD och koncernchef för Veoneer.

-Jag är stolt över min tid på Veoneer och jag önskar företaget all lycka. Veoneer är mycket väl positionerat inom ADAS och automation, som är en av de starkast växande trenderna i fordonsindustrin. Att återvända till USA och telekomindustrin är ett personligt beslut. Jag vill tacka alla mina kollegor för gott samarbete under de drygt två år jag arbetat på Veoneer, säger Veoneers teknikchef Nishant Batra.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123