Jan Carlsson. Foto: Autoliv.

May 29, 2018

Veoneer plockar prestigeorder


Veoneer är Autolivs Electronics-verksamhet, som väntas knoppas av i juni och blir då ett av fordonsindustrins nyaste och samtidigt mest erfarna teknikbolag.

Autoliv tillkännager att en ledande biltillverkare valt Veoneer till partner för att utveckla och producera kamerasystem med monovision, där kamerans hårdvara, mjukvara och algoritmer ingår.

Veoneers monovisionsystem har utformats för att uppfylla eller överträffa de 5-stjärniga säkerhetsstandarder som satts av NHTSA och europeiska NCAP. Veoneer är den enda leverantör som har kapacitet att nå kraven för 5-stjärnig säkerhet med ett kamerasystem för monovision där hårdvara, mjukvara och detektionsalgoritmer har utvecklats internt.

Veoneers kamerasystem för monovision är bäst i sin klass på att upptäcka fotgängare, erbjuda framåtriktad kollisionsvarning och hålla bilen i rätt fil med hjälp av Lane Keep Assist. Veoneer börjar leverera kamerasystem med monovision till denna kund med början år 2022. Som Autoliv Electronics har Veoneer visat hög produktionskapacitet och är en ledande leverantör av högkvalitativa kamerasystem som upptäcker och varnar för fotgängare och djur. 

-Vi är mycket stolta över att ha valts till partner för att utveckla och bygga kamerasystem för monovision. Med tio års erfarenhet av algoritmer har vi gjort stora framsteg och utvecklat kamerasystem för monovision som är i världsklass. Vi har drivits av ett engagemang för att minska antalet olyckor och rädda liv, säger Jan Carlson, Autolivs ordförande, VD och koncernchef. 

Efter avknoppningen blir Jan Carlson VD och koncernchef för Veoneer.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT