Veoneer Jan Carlsson

Jan Carlsson. Foto: Veoneer.

Feb 5, 2020

Veoneer får order från asiatisk biltillverkare


”Vi är stolta över att ytterligare en global biltillverkare väljer oss"

Veoneer, Inc.  och dess mjukvaru-joint venture Zenuity har fått i uppdrag av en global biltillverkare i Asien att leverera system för aktiv säkerhet baserat på nästa generations monokamera och radar. Detta är den åttonde kunden för Veoneers internt utvecklade kamerasystem.

”Vi är stolta över att ytterligare en global biltillverkare utsett oss till att utveckla och bygga världsledande system för aktiv säkerhet,” säger Jan Carlson, ordförande, VD och koncernchef för Veoneer. ”Det är ett viktigt bevis för hur våra lösningar i världsklass stödjer collaborative driving och skapar tillit till mobilitet.”  

Veoneers skalbara system har utformats för att uppfylla säkerhetskraven för fem stjärnor i Euro NCAP och för ett antal förarassistansfunktioner som t ex assistans vid motorvägskörning, filcentrering, adaptiv farthållare, automatbroms, igenkänning av vägskyltar och automatisk avbländning. Dessa funktioner är basen för att kunna uppnå högre nivåer av automatisering.

Veoneers kamerasystem är baserat på egenutvecklade kameraalgoritmer och radarmjukvara för att täcka alla de krav som ställs i Euro NCAP. I kameran finns Zenuitys mjukvara, som för samman informationen från kamera och radar, sk ”sensorfusion”, vilket ger hög tillförlitlighet, säkerhet och tillgänglighet i systemet. Systemet kommer dessutom innehålla innovativa funktioner för en bättre körupplevelse, såsom avläsning av körbanas profil och avancerade metoder som förutser hur vägbanan ser ut.

Veoneer avser att börja leverera systemet till denna kund från år 2022.

Veoneer avknoppade från bilsäkerhetsjätten Autoliv 2018 och är ledande inom förarassistanssystem (ADAS) och autonom körning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT