Foto: Beslag och Metall.

Nov 11, 2019

Varsel i Ekenässjön


Ännu en underleverantör som drabbas av minskade volymer hos fordonsjättarna Volvo och Scania.

Underleverantören Beslag och Metall i Ekenässjön varslar 25 anställda. Det rapporterar Vetlandaposten enligt SVT Jönköping.

Beslag & Metall är ett familjeföretag som grundades 1938. Företaget tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Produktionen innefattar bland annat pressning, svetsning, ytbehandling och montering.

Företaget har idag har 210 anställda och nu varslas alltså 22 kollektivanställda och 3 tjänstemän. Orsaken uppges vara att företagets största kunder, Scania och Volvo, minskat sina beställningar med upp till 30 procent.

– Det är oerhört tråkigt. Jag tar det hårt och känner för de anställda och de drabbade. Det är tufft, säger företagets vd Marcus Björnsson till Vetlandaposten.
 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  503
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  75