Foto: Stans & Press.

Nov 19, 2019

Trippelvarsel i Blekinge


För en dryg vecka sedan varslade två underleverantörer till fordonsindustrin, nu tvingas ytterligare en att vidta åtgärder.

Den 7 november lade Shiloh och EBP varsel om 25 respektive 20 tjänster, enligt SVT Blekinge. Båda företagen är underleverantörer till fordonsindustrin i Olofström.

Shiloh industries, med cirka 260 medarbetare, tillverkar metallprodukter till fordonsindustrin, och har Volvo Cars, Volvo Lastvagnar och Scania som största kunder.

– Vi ser vikande volymer för perioderna framöver, så vi anpassar organisationen och verksamheten utefter dem, säger Joakim Lennartsson, platschef på Shiloh, till SVT Blekinge.

EBP - European Body Panels, som varslat 20 personer, tillverkar karosser till bland andra Volvo. Men enligt företagets vd, Mattias Ivansson, är orsaken till varslet inte konjunkturrelaterat. 

– Vi är i ett litet mellanläge tills nästa kundprojekt ska dras igång och då måste vi anpassa organisationen där emellan, säger han till SVT.

Företaget har i dagsläget cirka 200 anställda.

Nu kommer ytterligare ett varsel i Blekinge. Det är Stans & Press utanför Olofström som nu varslar ytterligare 10 personer skriver Blekinge Läns Tidning, enligt P4 Blekinge. I september lades ett första varsel, även då på tio personer.

Orsaken till varslet är vikande orderingång och lönsamhet och därför behöver man anpassa personalstyrkan, säger företagets vd Krister Svensson.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT