SEM

Foto: SEM.

Nov 14, 2019

Varsel i Åmål


Minskade beställningsprognoser i kundsegmentet commercial vehicles.

SEM AB i Åmål har i dag och efter att ha informerat berörda fackförbund varslat 14 kollektivavtalsanslutna anställda för uppsägning vid tillverkningsenheten i Åmål där SEM även har sitt huvudkontor. SEM tillverkar tändsystem för motorer och anledningen till varslet uppges vara  kraftiga neddragningar i stora kunders, i segmentet commercial vehicles, beställningsprognoser för slutet av år 2019 och helåret 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

SEM har inlett förhandlingar med IF Metall avseende varslet.

Varslet till trots söker SEM medarbetare till bolagets tjänstemannasida, eftersom SEM:s kundprojektverksamhet är större än någonsin. Fokus för detta arbete är utvecklingen av framtida produktplattformar och detta utvecklingsarbete fortsätter med oförminskad styrka.

SEM
 • Dec 13, 2019

  ABBs nya storsatsning i Västerås

  Nyheter Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från fredagens invigning.
  503
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  75