Bäckman Bläster tillverkning

Foto: Bäckman Bläster.

Jul 1, 2019

Valmet investerar i robotiserad renscell och ny genomloppsbläster


Investeringen är en del i satsningen att bygga världens mest högteknologiska gjuteri för malsegment i Hagfors.


Inom Valmet Refiner Segments i Hagfors pågår en stor teknisk uppgradering av gjuteriverksamheten.

Ett delprojekt är att uppgradera nuvarande robotrenscell med ny robot och genomgångsbläster. I cellen kommer mycket av det fysiska arbetet när det gäller rensning av gjutgods göras. Genomloppsmaskinen från Bäckman Blästermaskiner ska blästra materialet innan det går in i renscellen.

Bilden visar ett malsegment monterat i en hållarring till en raffinör.

 -Vi valde en anläggning från Bäckman av flera skäl. För det första är företaget känt för att leverera maskiner med bra kvalitet, säger Anders Mellin, projektledare på Valmet i Hagfors. För det andra är de är ett värmländskt företag, vi har som målsättning att köpa utrustning i närområdet om det är möjligt, vilket både är miljövänligt samtidigt som det gynnar den värmländska industrin. Det tredje och mycket viktiga skälet är närheten till service och tillgången på reservdelar. Jag har själv sett alla reservdelar på hyllorna och blev imponerad.

Anders Mellin, Valmet Hagfors.

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet Refiner Segments i Hagfors utvecklar och tillverkar malsegment, som är en viktig del i de raffinörer som används för att frigöra träfibrer från vedflis vid framställning av papper och fiberboard

 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  7
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14