Annons

Välkommen Robot 27 maj.

May 17, 2021

Hur tänker du och ditt företag kring automation och robotar?


14 företagare och specialister om sina erfarenheter inom automation och robotik - Ta del av deras kunskap den 27 maj. Läs mer här!

Oavsett om man är mitt inne i sin automationsresa, har en väl utbyggd automationsstrategi eller ännu bara tänkt tanken att införa automation med robot i sin verksamhet, finns det all anledning att delta på eventet Välkommen Robot >> den 27 maj.

Ett kunskapsdrivande event för hela branschen
SIS - Svenska insititutet för standarder ger dig en dag med stor affärsnytta oavsett om du har eller ska automatisera verksamheten eller om du bara vill följa med i vad som händer inom robotik och automation. Här kan du läsa mer >>

Robotar har förekommit länge i tillverkningsindustrin, den första som användes kommersiellt var på Ford i USA 1961. De var då främst stora, kraftfulla och innanför staket. Genom åren har robotarna utvecklats och blivit smartare och mer användbara. Det finns nu många möjligheter till kostnadseffektiv automation. Inte minst kan robotar idag samverka med människor på ett säkert sätt i så kallade kollaborativa applikationer.

Under Välkommen Robot >> får du ta del av erfarenheter från företag som robotiserat och du får med dig värdefulla verktyg för din egen resa mot ökad flexibilitet och lönsamhet via robotar.

- Hur får du en säker applikation där roboten samverkar med en människa?
- Vad har andra för erfarenheter?
- Vilken hjälp finns att få?

– Det finns ett väldigt tydligt behov av ett event av det här slaget nu, säger Ann-Sofie Sjöblom, projektledare på SIS. Den tekniska utvecklingen på det här området är så snabb och vi ser ett stort behov av att förstå vad som är möjligt idag. 

Hands on - konkret information om vad som är möjligt

– Vi riktar oss brett. Det finns många som ännu inte börjat sin automationsresa, eller som börjat titta lite på lösningar, hört talas om kollaborativa robotar men vill veta vad som är möjligt idag; hur ska jag gå vidare, vad finns det för hjälpa att få, vad ska jag ta ställning till, vad har andra gjort och så vidare. Det är frågor som många ställer sig och som Välkommen Robot vill ge svar på, förklarar Ann-Sofie Sjöblom. Kunskapsspridning är alltså viktigt den här dagen och vi har många case att berätta om.

– Jag ska göra en standard-spaning, berättar Ann-Sofie. Berätta om det som är på gång hos SIS när det gäller robotar, men också kopplat till maskinsäkerhet lite bredare; vad som kan knyta an till robotikområdet, vad som finns inom AI och maskinsäkerhet generellt. Förklara vilka verktyg som finns när det gäller standarder. 

Välkommen Robot samlar 14 namnkunniga talare kring robotar under temat samspelet mellan robot och människa.

Här är några av de experter du träffar:

 • Tomas Lagerberg - från ABB och en auktoritet inom automation och robotisering.
 • Anna Syberfeldt - professor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde.
 • Johan Frisk - grundare och VD för OpiFlex. Johan är serieentreprenör med en bakgrund från ABB.
 • Tomas Berg - CEO på SCHUNK och har arbetat med automation i över 30 år.
 • Åsa Fast Berglund - biträdande professor inom smart automation. Driver Stena Industry Innovation Lab där hon och hennes forskargrupp exemplifierar olika områden inom Industri 4.0.
 • Per Schlingmann - rådgivare, författare och entreprenör. Han föreläser och har publicerat flera böcker om framtid, kommunikation och ledarskap.

Moderator för dagen: Lydia Capolicchio. Lydia är journalisten som under många år levererat nyheter, dokumentärer och underhållning till tv, radio och tidningar. 


Lydia Capolicchio.


Ann-Sofie Sjöblom, SIS.

Välkommen Robot kommer utveckla och ge svar på många viktiga frågor:

 • Vad innebär den 4:e robotrevolutionen? 
 • Hur säkra är robotarna idag?
 • Vad är och hur går mass-customization till?
 • Vad är kollaborativa robotar och deras olika kollaboritetsnivåer och vilka möjligheter och utmaningar har vi där?

Missa inte denna spännande dag om robotar, automation och framtiden. 

Boka din plats och få mer information här >>

sisLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

  "Våga ta steget till automation"

  Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
  117