Väderstads styrelse. Foto: Väderstad.

Apr 15, 2019

Ann Krumlinde blir ny styrelseledamot i Väderstad


Det världsledande familjeföretaget har därmed 60 procent kvinnor i styrelsen.

Väderstad, ett världsledande företag inom jordbearbetning och sådd, förstärker sin styrelse med Ann Krumlinde. Med sin långa erfarenhet inom finans och det gröna näringslivet, blir Ann ett starkt externt tillskott i koncernen.

Linnéa Stark, Charlotte Stark och Victoria Sirén, alla tre delägare i tredje generationen är också invalda i styrelsen. De bidrar med kompetens inom områdena kommunikation, personalfrågor och marknadsföring. Därmed består Väderstads nya styrelse av 60 procent kvinnor och har ett brett åldersspann.

Ann Krumlinde, som valdes in i styrelsen vid bolagsstämman den 23 mars, har haft ledande positioner inom Danske Bank i 15 år, mellan 2012 och 2017 var hon vd för Danske Bank Sverige. Utöver det nya styrelseuppdraget för Väderstad sitter hon i styrelsen för bland annat Bynk, Landshypotek och Västgöta Finans.

-Vi är mycket glada över att ha Ann på plats i styrelsen. Med sin gedigna erfarenhet av både finans- och jordbruksbranschen är jag säker på att hon kommer tillföra Väderstad mycket värdefull kompetens i vår fortsatta expansion, säger Crister Stark, styrelseordförande och delägare.

Med sin uppväxt på en gård norr om Motala, fick Ann tidigt insikt i lantbruksvärlden. Anknytningen till jord, skog och det gröna näringslivet har sedan präglat hennes yrkeskarriär på olika sätt. Bland annat var hon en av initiativtagarna till att starta affärsområdet Jord och Skog inom Danske Bank och har arbetat inom LRF konsult. Även styrelseuppdraget för Landshypotek har en anknytning till de gröna näringarna.

-Väderstad är en fantastisk innovativ internationell koncern, med en stark och tydlig vision och kultur. Koncernens förmåga att växa kraftigt på kort tid är imponerande. Det ska bli mycket spännande att få vara med och driva utvecklingen framåt, där jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och kompetens inom affärsutveckling samt risk- och finansiella frågor, säger Ann Krumlinde.

Väderstads styrelse: Styrelseordförande Crister Stark, Siw Stark, Christina Stark, Andreas Stark, Bo Stark, Linnéa Stark, Charlotte Stark, Victoria Sirén, de fackliga representanterna Peter Bladh och Andreas Karlsson samt de externa styrelserepresentanterna Ann Krumlinde och Erik Ljungberg.

Erik valdes in i styrelsen januari 2016 och han arbetar som ansvarig för Communications, Brand and Marketing på Scania. Han har ett förflutet inom CLAAS-koncernen i Tyskland, en stor tillverkare av jordbruksmaskiner.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT