Väderstad Poul Hovesen

Poul Hovesen. Foto: Väderstad.

Mar 4, 2020

Väderstad plockar in ett jordbruksess i styrelsen


Han har lång erfarenhet av att driva företag inom jordbrukssektorn.

Jordbruksmaskintillverkaren Väderstad förstärker sin styrelse med den dansk-brittiske jordbruksspecialisten Poul Hovesen. Poul har prisats för sina insatser inom brittiskt jordbruk och har samarbetat med Väderstad sedan 90-talet. Med sin långa erfarenhet i branschen och sitt starka engagemang i hållbarhetsfrågor blir Poul ett starkt externt tillskott i koncernen. 

Vid bolagsstämman den 15 februari valdes han in i Väderstads styrelse. Poul har varit verksam inom lantbrukssektorn i Storbritannien sedan 1987, där han idag leder tre stora jordbruksföretag, samtidigt som han äger och driver ett större lantbruk i norra Polen. 

– Vi är mycket glada över att Poul Hovesen tar plats i styrelsen. Vårt samarbete inleddes i början av 1990-talet då Paul engagerade sig i Väderstads arbete kring arbete med utveckling och rationalisering av etableringsmetoder och såteknik. Med sin internationella branscherfarenhet är jag övertygad att han kommer tillföra mycket värdefull kompetens i vår fortsatta globala expansion, säger Crister Stark, styrelseordförande och delägare. 

Poul Hovesen är född i Danmark och flyttade 1987 till Norfolk i östra England där han ansvarade för anläggningen Salle Farms Company. 2011 utnämndes han till chef för Holkham Farming Company och idag är han också konsult tillRaynham Farm Co Ltd. Poul har haft olika rådgivande roller och medlemskap, bland annat inom Morley Research, Agri-Tech East Stakeholder Group. 2014 fick han ta emot utmärkelsen Farmer of the Year Award och förra året valdes han in i Royal Agricultural Society för sina branschinsatser i det brittiska jordbrukets utveckling.

– Under åren har jag haft förmånen att arbeta med kreativa och innovativa jordbrukare, forskare och internationella företag som Väderstad. Tillsammans har vi både praktisk och teoretisk grund för att skapa nya jordbruksmetoder och tekniker för framtiden. Jag ser fram emot att få fördjupa samarbetet med Väderstads innovativa och kunniga medarbetare. Min ambition är att bidra till att vi fortsatt ligger i framkant när det gäller maskin- och metodutveckling för lantbruket, säger Poul Hovesen.    

Väderstads nya styrelse består av: Styrelseordförande Crister Stark, Siw Stark, Christina Stark, Andreas Stark, Bo Stark, Linnéa Stark, Charlotte Stark, Victoria Sirén, de fackliga representanterna Peter Bladh och Magnus Pantzar samt de externa styrelseledamöterna Ann Krumlinde och Poul Hovesen. 
 • Aug 12, 2020

  8 trender inom 3D-print

  Reportage Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129
 • Aug 12, 2020

  Omställningen till elmotorer förbereds i testlabb

  Nyheter Samarbete mellan några stora svenska industriföretag och lärosäten, ska förbereda produktionen av elektriska drivlinor.
  83
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  8 trender inom 3D-print

  Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129