Väderstad Annika Franzen

Annika Franzén. Foto: Väderstad.

Nov 18, 2019

Väderstad utsett till årets Employer Branding-företag


Priserna duggar tätt över lantbruksmaskintillverkaren just nu.

Förra veckan fick de utmärkelsen ”The Machine of the Year” på världens största lantbruksmässa. Nu har de även utsetts till ”Årets Employer Branding-företag 2020” av undersökningsföretaget Universum. Samtidigt förses de med kvalitetsstämpeln ”Årets Karriärföretag 2020” och klättrar till topp 15 i den nationella mätningen ”Sveriges bästa arbetsgivare”. 

Det går bra för det östgötska familjeföretaget Väderstad, som är ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1500 medarbetare över hela världen. Tillväxten fortsätter, bara det senaste året har företaget anställt 100 nya medarbetare. Utmärkelsen ”Årets Employer Branding-företag” tilldelas företag som aktivt involverar hela organisationen i employer branding-frågor och erbjuder bra karriär- och utvecklingsmöjligheter. 

 Vi är självklart mycket glada över utmärkelsen. Vi är ett företag på tillväxt med hög innovationstakt. Vår ambition är attfler potentiella medarbetare ska upptäcka vilken spännande arbetsplats Väderstad är, med en härlig blandning av entreprenörskap och tekniska utmaningar där det finns en stor möjlighet att utvecklas, säger Annika Franzén, Vice President HR på Väderstad.

Motiveringen från Universums jury lyder: ”Väderstad har ett starkt fokus på Employer Branding-frågorna, vilket är förankrat i ledningen. Med en lång tradition inom ämnet är de ett av företagen i Sverige som har arbetat allra längst med frågorna. I sitt arbete med attraktionsfrågorna visar de upp en bred palett över de möjligheter som finns för potentiella medarbetare inom företaget. Väderstad visar en spännande blandning mellan innovation i framkant och fokus på försäljning och marknadsföring och är en förebild för många”

Sveriges bästa arbetsgivare
Den nationella mätningen ”Sveriges bästa arbetsgivare” genomförs årligen av företaget Universum. Här får medarbetarna värdera sin arbetsgivare utifrån olika kriterier och egenskaper som de associerar med företaget, exempelvis meningsfullt syfte och innovation. Härklättrar Väderstad från plats 18 till 15 i årets mätning.

Så här beskriver Linnéa Danielsson, Support Manager vid Väderstad hur hon upplever sitt jobb. 

– Väderstad är ett familjeföretag som värnar sin personal. Här finns ett stort engagemang och man känner sig sedd. Jag är löjligt stolt över produkterna, trots att jag själv inte har lantbruksbakgrund, säger Linnéa Danielsson.

Väderstad ett karriärföretag 2020
Att Väderstad är en av de attraktivaste arbetsgivarna för studenter och yrkesverksamma bekräftas också av att företaget, för femte året i rad, har försetts med kvalitetsstämpeln Sveriges Karriärföretag 2020, enligt motiveringen nedan. Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som delas ut till 100 arbetsgivare i Sverige. 

Genom innovativa och engagerade medarbetare som arbetar i en familjär arbetsmiljö så ser vi att Väderstad arbetar fantastiskt framgångsrikt med Employer Branding. Med ett positivt inflytande och passion för sina medarbetare utses härmed Väderstad till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”
 • Aug 12, 2020

  Absolent rekryterar Volvo-topp

  Nyheter Förstärker koncernledningen för att bli bäst i klassen.
  332
 • Aug 12, 2020

  8 trender inom 3D-print

  Reportage Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  8 trender inom 3D-print

  Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
  129