Foto: Svensk Verkstad.

Nov 16, 2018

Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?


I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.

På Elmia Subcontractors stora scen berättade bilföretaget Cevts vd Mats Fägerhag om Cevt och de utmaningar som de har i framtiden.

Mats menar att det är svårt att hitta personal i Sverige i alla fall rätt personal. De hittar många nyckelpersoner i Israel, Baltstaterna och i Ryssland.

-Vi består av 30 olika nationer i Cevt så det finns en del utmaningar, men också givetvis många fördelar, förklarar han.

-Time to market är viktigt, då leveranstider är en viktig komponent i framgången. Vi vill därför ha närhet till våra leverantörer säger Mats.

Hur blir man då en attraktiv leverantör?
-De behöver följa med i teknikutvecklingen så de kan möta de krav som ställs och så de kan vara en del av utvecklingen, säger Mats Fägerhag. Vidare är det viktigt att förstå nya trender som Big Data och lättvikt med mera. Och att hänga med i den övergång som sker. Leverantörerna bör vilja och kunna röra sig uppåt i näringskedjan och vara öppen för det nya.

Mats avslutar med att prata om löneläget i Sverige. Han menar att det fortfarande är högt i jämförelse med många andra länder, så även det behöver ses över.

Det är det nog dock många som inte håller med om, i alla fall inte i Sverige.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT