Utrymmeseffektiv: ELGC och EGSC kombinerat i ett handteringssystem baserat på "one-size-down"-principen utan extra adapterplattor. Foto: Festo AG.

Apr 16, 2018

Utnyttja utrymmet effektivt


Ny kompakt, flexibel spindel- och tandremsenhet samt minislid från Festo.

Att utnyttja utrymmet effektivt, vilket präglar både spindel- och tandremsenheten ELGC och minisliden EGSC från Festo, är viktigt i monteringssystem, i test- och inspektionssystem, vid hantering av små detaljer, i elektronikindustrin eller desktop-applikationer. Alla hanteringssystem, oavsett om det är Pick & Place-lösningar eller linjära 3D-portaler, kan dra nytta av de kompakta dimensionerna.

De kostnadseffektiva, elektriska axlarna ger ett nästan idealiskt förhållande mellan installationsplats och arbetsområde. De erbjuder en gemensam systeminriktning, en plattformsarkitektur och en i stort sett adapterfri anslutning.

Värdefull teknik
Spindel- och tandremsaxeln ELGC med sin inbyggda, skyddade kullagrade styrning, är speciellt lämpad för XY-rörelser och lodräta Z-rörelser. Den robusta minisliden EGSC imponerar med sin smidiga spindelrörelse och är idealisk för lodräta Z-rörelser eller styrda, linjära individuella rörelser i valfri monteringsposition. Alla enheter delar värdefulla tekniska funktioner, så som en ren och viktoptimerad design. Med matchande gränssnitt och optimerade adapterpaket, kan passande motorer monteras flexibelt.

Skalbart och moduluppbyggt system
Oavsett om det är enkla linjära rörelser, Pick & Place-lösningar eller 3D-portaler, är de nya hanteringssystemen från Festo otroligt lätta att kombinera. Med det unika monteringssystemet baserat på ”one-size-down”-principen, kan en mindre axel kombineras direkt med en större axel utan extra adapterplatta, genom att använda universella monteringsprofiler. Detta resulterar i mycket kompakta hanteringssystem. Användaren behöver inte någon speciell kompetens eller verktyg vid montering.

Produkterna visas på mässan Elmia Automation i Jönköping den 15 -18 maj. Besök Festo i monter D01:54 / D02:54.
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
 • May 22, 2019

  Jakten på talangerna – ny poddserie från Teknikföretagen

  Arbetsliv Behovet av kvalificerad kompetens är stort. Det svenska utbildningssystemet behöver utvecklas, men Sverige behöver även attrahera talanger från andra länder för att trygga kompetensbehovet.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0