Rototilt. Bild: Arkinova.

Rototilt. Bild: Arkinova.

Oct 21, 2019

Rototilt bygger ut för 160 miljoner


Största investeringen i företagets historia.

Utbyggnationen av Rototilts fabriken går nu in i fas II. Rototilt har mer än fördubblat omsättningen på fem år och ser fortsatt stark tillväxt. Efterfrågan på grävmaskiner med smarta funktioner, etablering av dotterbolag i Frankrike, OEM-satsningar som börjar bära frukt och ett stort intresse för företagets produkter samt snabbt ökande försäljning på exportmarknaderna ligger till grund för utbyggnaden. Ambitionen är att den nya byggnaden ska stå klar under våren 2020 att den ska driftsättas hösten 2020. 

Den nya fabriksdelen blir en tillbyggnad på ca 4200 m² till den befintliga fabriken i Vindeln. Denna yta ska nu utrustas med ny lackering och montering och då ge mer plats för bearbetningsmaskiner i befintliga delen samtidigt som man optimerar flödet i fabriken. 

-Vi får en genomgående ännu högre kvalitet på våra produkter genom en ny slutprovning, en mer optimerad process för bearbetning, lackering och montering, och än säkrare leveranser, samt att vi står redo inför framtida produktionsökningar, säger Tord Johansson produktionschef på Rototilt.

Utbyggnationen är den största investeringen i företagets historia och beräknas landa på 160 MSEK när allting är färdigställt och den nya fabriken är fullt utrustad. 

-Vi följer ett investeringsprogram där vi över tid tittar på efterfrågan på våra produkter tillsammans med marknadens utveckling och konjunkturläget, säger Anders Jonsson vd på Rototilt.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT