Görgen Johansson. Foto: Saab.

Aug 2, 2018

US Navy och tyska marinen väljer Saab i två stora affärer


Tyska marinens beställning uppgår till 160 miljoner.

Saab har fått en order från sin tyska partner Diehl Defence för system för sjömålsroboten RBS15 Mk3. Ordervärdet är ca. MSEK 160 med flera optioner relaterade till Integrerat logistikstöd (ILS) och IT-säkerhet. Leveranser kommer ske under perioden 2019 till 2024.

-Ordern är viktig för det långsiktiga samarbetet med vår partner Diehl. Den här ordern kan även ses som ett första steg i att utrusta fartygen med vår sjömålsrobot, vilket jag ser som en möjlighet för framtida ordrar på RBS15”, säger Görgen Johansson chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saab har även fått en beställning av U.S. Navy gällande det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB Multi Mode Radar (MMR) till den amerikanska marinens fartyg USNS Hershel "Woody" Williams (ESB 4) som ingår i fartygsklassen Expeditionary Sea Base (ESB). I beställningen ingår även ett lednings-och displaysystem baserat på Saabs 9LV-lösning och förmåga för identifiering av vän eller fiende (IFF, Identification Friend or Foe).

-Sea Giraffe MMR kommer att stärka USAs Military Sealift Commands förmåga genom att ge en komplett lägesbild under en mängd uppdrag. USA har nu valt våra sjöradarsystem till fem av sina fartygsklasser och den här beställningen är ett kvitto på att U.S. Navy har fortsatt förtroende för Saab som partner och radarleverantör. Vi är glada att våra radarsystem stärker den amerikanska marinens förmåga vid olika typer av uppdrag, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Arbetet med Sea Giraffe kommer att utföras på Saab i Göteborg och Syracuse, NY i USA, med leverans 2018-2020.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    9