Foto: Ursviken Technology.

Mar 21, 2017

Indisk underleverantör beställer Skellefteåtillverkad bjässe


Under årens lopp har närmare 6000 maskiner tillverkats i fabriken i Ursviken. Nu har företaget, i hård konkurrens, levererat en stor maskin till Indien. 

Ursviken Technology AB har tillverkat en stor kantpress Optima 1600 ton, 12,2/10,2 meter som nu levereras till en kund i Indien.

- En avgörande faktor varför Ursviken fick denna order är att vi har utvecklat mycket speciell teknik som passar kundens unika behov, säger Tomas Johansson, VD för Ursviken Technology till Svensk Verkstad.

Kundens bedömning var att Ursvikens tekniska lösningar var de bästa för deras produktion.

- Några exempel på dessa unika lösningar är vår bombering FlexiCrown, där bomberingskurvans form går att styra individuellt i steg om ca 600 mm. Ett annat exempel är en snabb och smidig växling av mycket tunga öververktyg som väger ca 1,5 ton/m, säger Tomas Johansson.

Kantpressen är utrustad med följande optioner:

 • Stora, kraftfulla bakre anslag, 9 st. styrda axlar
 • Justerbara plåtstöd på framsidan av maskin
 • Kundanpassat CNC-styrt variabelt underverktyg (VDT) med utökat arbetsområde, 50-450 mm
 • Verktygshållare (s.k. svanhals 1250 mm hög och rak hållare) samt utrustning för verktygsbyte/växling

Kunden är i huvudsak legotillverkare till bland annat entreprenadmaskinbranschen, där kunderna sätter stort värde på kunnande och kvalitet.

- Indien är en ny marknad för Ursviken Technology AB och den här leveransen innebär att vi har en referensmaskin som vi kan visa upp för eventuella nya indiska kunder som också har behov av stora maskiner, säger Tomas Johansson avslutningsvis.

Ursviken Technology AB tillverkar högteknologiska CNC-styrda plåtbearbetningsmaskiner i Ursviken utanför Skellefteå. På produktprogrammet står bland annat kantpressar, gradsaxar och övriga kundanpassade hydrauliska pressar och under årens lopp har närmare 6 000 maskiner lämnat fabriken i Ursviken. Ursviken Technology AB ingår i Ursviken Group som omsätter 30-35 miljoner Euro och med totalt 130 anställda. I gruppen ingår även Ursviken Inc. USA och Pivatic Oy, Finland.
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49