Linus Arnö, Jonas Eriksson, Emil Rylén, Weiming Li, Dan Andersson, Martin Baerveldt och Ziwei Huang utgör delar av laget.

Jul 23, 2018

Upplev Sveriges första självkörande racingbil före tävling


Laget består av tolv studenter från fem olika masterprogram

Som första och enda svenska lag har Chalmers kvalat in till den prestigefyllda tävlingen Formula student driverless i Tyskland. Medan de övriga lagen som kvalificerat sig till tävlingen alla valt samma väletablerade men något föråldrade mjukvara, använder chalmerslaget Chalmers egenutvecklade mjukvaruplattform för självkörande fordon, Open DLV.

– Det gör oss unika. En stabil mjukvara är jätteviktigt för att lyckas i tävlingen, och med erfarenhet från forskningen vet vi hur en sådan måste designas, säger initiativtagaren Ola Benderius.

Laget består av tolv studenter från fem olika masterprogram, en mycket blandad grupp, både vad gäller nationalitet, utbildning och kompetenser. Projektet är deras gemensamma examensarbete. För att göra bilen självkörande har de utrustat bilen med sensorer som gps, laser-radar, kamera med dubbellins för djupseende, datorer, extra elektronik och mekanik för styrning av broms, hjul, och gas. Totalt handlar det om utrustning för cirka en halv miljon kronor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT